Caută
Close this search box.

Derby de România, Dinamo-FCSB, cu penalty, goluri, ratări și eliminări

Supranumit și ”Derby de România”, pe vremuri Dinamo-Steaua, acum Dinamo-FCSB, marea confruntare a Ligii I s-a disputat pe Arena Națională, al cărei gazon – mai degrabă nisip – a arătat îngrozitor.  Marele derby s-a încheiat nedecis, 1-1, la pauză 1-0 pentru Dinamo, echipă care s-a aflat în superioritate numerică din min 52, prin eliminarea lui Gnohere, a atacat mai mult, dar nu a profita deloct de acest lucru. Atât Rednic, cât și Dică, sunt supărați pe echipele lor.

Înainte de meci, Valeriu Răchită, fost internațional și fundaș la Steaua, a vorbit despre duelul din această seară, a criticat gazonul de pe Arena Națională și a fost ironic la adresa lui Gigi Becali, patronul FCSB.

„Mă bucur că este vremea frumoasă pentru plajă, având în vedere unde vor juca băieții. Rămâne de văzut ce echipă se adaptează cel mai bine la plajă. Să vedem cine va fi Danemarca, având în vedere că s-a mai jucat un meci pe plajă pe acest stadion (n.r. România – Danemarca 2-5, în 2003). Arabii au vorba «Facă-se voia lui Allah». Așa și diseară. Să se facă voia trimisului lui Dumnezeu pe Pământ, din zona Pipera. Să aibă inspirație cel care decide tot la echipă, tehnic și financiar.

Rednic e un antrenor bun, dar nu poți face perfomanță cu jucători care anul trecut jucau în Liga a 2-a. Nu au valoare să se bată la campionat. Sunt convins că Rednic va încerca să nu piardă acest meci, pentru ca la final să-i certe pe cei de la CFR Cluj și să spună că el a făcut ca ei să rămână pe locul 1. E greu pentru Dinamo să încerce să câștige. Are jucători care nu au valoarea pentru a evolua la nivel înalt. Dar printr-o organizare bună, ambiție și cu ajutorul fanilor, dinamoviștii pot scoate un rezultat bun. Mi-e mai frică de o echipă slabă cu antrenor bun, decât de o echipă cu jucători buni”, a declarat Vivi Răchită la TV Pro X.

Directorul sportiv al celor de la FCSB, Mihai Stoica,  a sosit la şedinţa tehnică de dinaintea derby-ului dintre Dinamo şi FCSB şi nu s-a putut abţine să nu ironizeze gazonul de pe Arena Naţională.

”Beach please”, a fost mesajul lui MM, care s-a amuzat de nisipul care ţine loc de gazon pe cel mai mare stadion din ţară.

Așa cum au promis, fanii lui Dinamo au pregătit o scenografie spectaculoasă înaintea marelui derby cu FCSB, de pe Arena Națională. ”La trecutu-ți mare, mare viitor”, a fost mesajul Peluzei Cătălin Hîldan.

Pe toată peluza de pe Arena Națională, suporterii dinamoviștilor au ”construit” harta României Mari, inclusiv cu Basarabia. Mai mult, începutul meciului a fost precedat de un moment artistic, care a avut legătură cu Centenarul. 20.000 de oameni au cântat „Treceți batalioane române Carpații”.

DINAMO

ANTRENOR: Mircea Rednic
Penedo – Corbu, M. Popescu, Katsikas, Sg. Popovici – Cooper – Sorescu, Hanca, Nistor, Salomao – D. Popa
Antrenor: Mircea Rednic
REZERVE: Eșanu, Gomelt, Zenke, R. Grigore, Neicuțescu, M. Axente, R. Moldoveanu
ABSENȚI: Pesici (accidentat), Atmane (incert)

STEAUA

ANTRENOR: Nicolae Dică
Bălgrădean – R. Benzar, Planici, L. Filip, A. Stan – Nedelcu, Teixeira – Moruțan, D. Man, Fl. Tănase – Gnohere
REZERVE: A. Vlad, Bălașa, Fl. Coman, Jakolis, I. Stoica, Rusescu, Zlatinski
ABSENȚI: Momcilovici, Pintilii, Ov. Popescu (accidentați), J. Morais, M. Roman I (suspendați)

În min.39 avea să fie 1-0 pentru Dinamo, Salomao deschizând scorul din penalty pe Arena Naţională. Imediat după reluare, în min.47, FCSB egalează, 1-1. Gnohere ratează un penalty obţinut de Tănase, dar acesta din urmă marchează , culmea, după ce portarul dinamovist Penedo.

În minutul 52, fostul dinamovist Gnohere (foto), după ce a ratat acel penalty, vede cartonaş roşu, direct, pentru fault intenţionat. meci de coșmar pentru ”Bizon”, care este deja acuzat că a făcut un meci mai mult pentru … Dinamo !

Dnamo-FCSB 1-1 (1-0), în etapa a XV-a a campionatului naţional de fotbal, Liga I. În urma acestui rezultat, FCSB rămâne pe locul 2 în clasament, cu 28 de puncte, la două puncte de liderul CFR Cluj. Dinamo acumulează 17 puncte şi ocupă locul 9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri