Caută
Close this search box.

DEZASTRUL BUGETAR se confirmă şi la Ministerul Justiţiei: Nu mai sunt bani pentru plata avocaţilor din oficiu

Situaţie critică la Ministerul Justiţiei. Instituţia a întârziat plăţile pe care trebuia să le efectueze către Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR), astfel că 900 de avocaţi din Baroul Bucureşti care oferă asistenţă penală din oficiu au rămas neplătiţi pe lun august, anunţă economica.net.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, Ministerul Justiţiei nu mai are bani pentru aceste plăţi.

Cei aproximativ 900 de avocaţi ai Baroului Bucureşti ar fi trebuit să-şi primească onorariile aferente lunii august până la finalul lunii octombrie, ceea ce nu s-a întâmplat.

„În mod obişnuit primim banii cu o lună-două întârziere de la întocmirea borderourilor de plată. Ar fi trebuit să îi primim. (…) În mod normal se plătea (către avocaţi, n. red.) la începutul lunii pentru luna anterioară sau pentru două luni în urmă. (…) Noi am făcut deja o adresă către Tribunalul Bucureşti pentru a avea o încasare grabnică şi aşteptăm răspunsul lor. Aceasta, în condiţiile în care aceşti bani vin de la Ministerul Justiţiei şi trec prin Baroul Bucureşti”, a declarat Ion Dragne, Decanul Baroului Bucureşti şi membru al Consiliului UNBR.

El a precizat că situaţia nu este ieşită din comun, existând ani în care Ministerul plătea şi la 4-5 luni.

La nivel naţional, există peste 6.000 de avocaţi înscrişi în Registrul național de asistență judiciară.
Ministerul Justiţiei nu a oferit până în prezent o poziţie pe această temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri