Caută
Close this search box.

Dialog SUA – Coreea de Nord în stagnare: Întâlnirea lui Pompeo cu nord-coreenii s-a amânat

O întâlnire între secretarul de stat american Mike Pompeo și oficiali nord-coreeni, stabilită pentru joi la New York, a fost amânată și va fi reprogramată „când programul nostru va permite acest lucru”, a declarat miercuri Departamentul de Stat al SUA citat de Reuters.

În declarație s-a mai adăugat „Dialogul este în curs de desfășurare”, dar nu au fost date mai multe detalii. „Statele Unite se concentrează pe îndeplinirea angajamentelor acceptate de președintele Trump și de președintele Kim la summit-ul de la Singapore din iunie”, a spus acesta. Motivul exact al amânării a fost neclar.

Pompeo trebuia să țină discuții cu fostul oficial nord-coreean Kim Yong-chol, care sperau să deschidă calea pentru un al doilea summit al liderilor celor două țări și să facă progrese în domeniul denuclearizării. Agenda reuniunii a fost aceea de a „discuta despre progresele înregistrate în toți cei patru piloni ale declarației comune a summit-ului de la Singapore, inclusiv realizarea denuclearizării finale, complet verificate” a Coreei de Nord, a declarat săptămâna aceasta Departamentul de Stat.

Întâlnirea din iunie a președintelui Donald Trump și a lui Kim Jong-un din Singapore a fost prima reuniune la nivel înalt a unui președinte american și a unui lider nord-coreean. La această întâlnire, Kim Jong-un, care solicită scutiri de la sancțiunile americane, s-a angajat să lucreze la denuclearizare, dar pașii săi au scăzut comparativ cu cererile SUA pentru mișcări ireversibile de abandonare a unui program de arme care amenință Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri