Caută
Close this search box.

Diamantul „Pink Legacy” vândut pentru un preț record de 50 de milioane de dolari

Un diamant roz rar a bătut suma de 50 milioane de dolari la o licitație, un preț record percarat, relatează BBC.

„Pink Legacy”, care cântărește puțin sub 19 carate, a fost cumpărat de marca americană Harry Winston la licitația de la Geneva. Prețul de aproximativ 2,6 milioane de dolari pe carat a marcat un record mondial pentru un diamant roz, potrivit șefului de la casa de licitații Christie’s, filiala europeană. Diamantul a fost evaluat la o sumă colosală, între 30 și 50 de milioane înainte de vânzare și a fost cumpărat după numai cinci minute de licitare.

Noii proprietari ai diamantului l-au rebotezat „Winston Pink Legacy”.

Odată deținut de familia Oppenheimer, care a condus anterior compania de minerit De Beers, diamantul a fost numit „unul dintre cele mai mari diamante ale lumii” de șeful internațional al bijuteriilor Christie’s, Rahul Kadakia. „Puteți vedea această culoare într-un diamant roz de mai puțin de un carat”, a spus Kadakia. „Dar aceasta este de aproape 19 carate și este la fel de roz cât poate fi. Este incredibil”. A fost clasificat ca „fancy vivid” – cel mai înalt nivel de intensitate a culorii.

Piatra tăiată dreptunghiular a fost găsită într-o mină din Africa de Sud în urmă cu o sută de ani și probabil nu a fost modificată de când a fost tăiată pentru prima dată în 1920, a declarat casa de licitații Christie’s. Găsirea unui diamant de culoare roz viu, mai mare de 10 carate, este practic nemaiauzită, a spus casa de licitații.

Prețul de licitație al diamantului „Pink Legacy”, vândut la licitația anuală de bijuterii Christie’s, a bătut prețul record pe carat.

În noiembrie 2017, un diamant roz de 8,41 carate s-a vândut în Hong Kong pentru suma de 17.768.041 de dolari – mai mult de 2.1 milioane de dolari pe carat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri