Caută
Close this search box.

Directorul spitalului Militar din Constanța a uitat două foarfece de 16 cm în burta unei femei

O femeie în vârstă de 61 de ani este operată de 2 ori consecutiv de către directorul spitalului Militar din Constanța, Gheorghe Ștefan. După cele două intervenții, prima fiind la parascopică, la bilă, femeia acuză dureri și stări de moleșeală, conform libertatea.ro.

Nimeni nu știe ce se întâmplă până în momentul în care aceasta este dusă la computerul tomografic, unde i se identifică 2 foarfece uitate în abdomen. Rudele și cei apropiați au decis să dezvăluie acest ‘’accident’’’ impardonabil care putea avea consecințe fatale pentru un pacient care a suferit 2 intervenții chirurgicale obișnuite.

Femeia, în vârstă de 61 de ani, de origine constănțeană, s-a internat pe 22 octombrie 2012 în Spitalul Militar din Constanța, suferind o intervenție pentru operație de colecistectomie laparoscopică, aceasta însemnând eliminarea vezicii biliare.

Postoperator, pacienta suferă complicații majore, fiind diagnosticată de această data cu eventrație (ocluzie intestinală), necesitând să fie operată de urgență a doua oară.

În ciuda operației, starea femeii nu se îmbunătățește, motiv pentru care, pacienta este trimisă la computerul tomografic. Vestea este cruntă atât pentru pacientă și rude cât și pentru sistemul medical. Rezultatul? Au fost găsite două foarfece de aproximatix 16 centimetri uitate în abdomenul femeii.

,,Potrivit concluziilor examenului C, pe care le publicăm, în corpul pacientei sunt descoperite „două corpuri străine radioopace (foarfece) cu diametrul axial de 158 mm în cavitatea abdominală: hipocondru drept și fosa iliacă dreaptă”. Folosinf explicații pe înțelesul tuturor, foarfecele se aflau în dreptul ficatului și a apendicului, zone extreme de sensibile care puteau fi atinse într-un mod fatal pentru starea pacientei. Din fericire, aceasta a supraviețuit, iar ulterior, rudele acesteia nu au mai vrut să discute despre acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri