Caută
Close this search box.

Donald Trump vrea 10% taxe vamale pe telefoanele iPhone sau laptopurile importate din China

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, vrea 10% taxe vamale inclusiv pe telefoanele iPhone sau laptopurile importate din China. Într-un interviu acordat Wall Street Journal el a sugerat că ar putea pune taxe de 10% pe aceste produse. Totodată a numit drept improbabilă o amânare a creșterii taxelor vamale de la 10% la 25% la 1 ianuarie, cu doar patru zile înainte de o întâlnire cu președintele chinez Xi, potrivit cnbc.com.

„Este posibil, este posibil, depinde care este taxa.”, a declarat președintele  Trump pentru The Wall Street Journal despre posibilele tarife pentru iPhone si laptopuri. „Ce vreau să spun este că oamenii ar putea plăti o taxă de 10% foarte ușor.”

Acțiunile Apple au căzut cu aproape 2% la câteva ore de la deschiderea tranzacțiilor bursiere.

Trump a declarat că se așteaptă să majoreze tarifele cu 200 de miliarde de dolari pe bunurile chinezești la 25%. El va adăuga, de asemenea, tarife în valoare de 267 miliarde de dolari pentru bunurile care nu sunt deja supuse tarifelor existente, în cazul în care cele două țări nu fac o înțelegere.

Produsele Apple sunt în prezent scutite de tarife. Anterior, a anunțat că tarifele ar afecta Apple Watch, AirPods și alte produse, dar au fost scutite la anunțarea tarifelor. Deși dispozitivele iPhone sunt asamblate în China, mai multe părți provin din S.U.A.

Apple nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Sursa: cnbc.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri