Caută
Close this search box.

Dosarele de la completurile de 5 judecători, amânate pentru 2019. Liviu Dragnea avea termen în 3 decembrie în procesul în care a fost condamnat la închisoare

dragnea

Completurile de 5 judecători de la instanța supremă care vor intra în ședințele de judecată programate în decembrie vor amâna toate cauzele pentru luna ianuarie, a anunțat Înalta Curte de Casație și Justiție.

Decizia a fost luată în condițiile în care Curtea de Apel Bucureşti a suspendat hotărârea instanței supreme privind noua componență a completurilor de 5 judecători, la solicitarea lui Liviu Dragnea. În 3 decembrie era programat următorul termen în dosarul angajărilor fictive, în care liderul PSD a fost condamnat în primă instanță la 3 și 6 luni de închisoare cu executare.

 

„În urma consultărilor, au fost exprimate 62 de opinii în sensul că la şedinţele de judecată planificate pentru datele de 3 şi 10 decembrie 2018, completurile de 5 judecători, în compunerea rezultată din tragerea la sorţi ce a avut loc la data de 9 noiembrie 2018 vor acorda noi termene de judecată”, se arată într-un comunicat al instanței supreme transmis Mediafax.
La Adunarea generală la care a fost luată această decizie au participat doar o parte dintre magistrații instanței supreme.
„Având în vedere obiectul consultărilor, s-a constatat că este oportun ca judecătorii Secției de contencios administrativ şi fiscal să nu participe la discuțiile privind efectele hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti asupra măsurilor administrative ce se vor discuta cu privire la funcţionarea completurilor de 5 judecători”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri