Caută
Close this search box.

Dragnea, victorios în conflictul cu ÎCCJ: Curtea de Apel suspendă decizia completurilor de 5 judecători

dragnea

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunțat vineri în favoarea lui Liviu Dragnea și a suspendat decizia instanței supreme privind noua componență a completurilor de 5 judecători.

Decizia nu e definitivă, însă instanţa a decis suspendarea executării hotărârii ÎCCJ până la soluţia finală.

Instanța a admis astfel solicitarea liderului PSD privind modul în care a fost refăcut completul de judecată care trebuie să îi dea sentinţa finală în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.

Hotărârea Colegiului de conducere al instanței supreme prin care a fost organizată, la începutul lunii noiembrie, o nouă tragere la sorți a completurilor de 5 judecători a fost suspendată, prin decizia de vineri a Curții de Apel București.
Instanța a admis astfel cererea formulată de Liviu Dragnea, prin avocata Flavia Teodosiu. Decizia nu este definitivă, însă, până la o soluție finală, executarea hotărârii este suspendată, potrivit Mediafax.
Vineri, la Curtea de Apel a avut loc un nou termen în procesul deschis de Liviu Dragnea în luna octombrie, prin care a contestat constituirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Avocatul liderului PSD a contestat și noul complet de 5 judecători de la instanța supremă, tras la sorți la începutul acestei luni, în urma deciziei Curții Constituționale. Astfel, avocatul a cerut instanței să se pronunțe asupra legalității deciziei de refacere a completurilor de 5. Apărătorul liderului PSD a argumentat că instanța supremă ar fi trebuit să aștepte motivarea CCR înainte de a trage la sorți noua componență a completurilor.

În 5 octombrie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a contestat la Curtea de Apel Bucuresti decizia Colegiului de conducere al Înaltei Curţi în cazul constituirii completului de 5 judecători care judecă apelul împotriva sentinţei sale de condamnare la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Constituirea completurilor a fost contestată și la Curtea Constituțională, de către Guvern.

La începutul lunii noiembrie, CCR a admis sesizarea premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători de la instanța supremă. CCR a dispus Înalta Curte trebuie să ia de îndată măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, în sensul desemnării prin tragere la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri.

Până la decizia CCR, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Instanţei supreme, respectiv şeful Secţiei civile sau penale.

În 9 noiembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a tras la sorți componența noilor completuri de 5, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri