Un europarlamentar olandez, Matthijs van Miltenburg, membru al ALDE european și raportor al Parlamentului European pentru mecanismul care va lega fondurile europene de statul de drept, a făcut un apel ca guvernul Dăncilă să renunțe la revocarea lui Augustin Lazăr.

”Ca să recâștige încrederea UE, guvernul român trebuie să oprească încercarea ridicolă de a-l revoca pe procurorul general”, a scris Matthijs van Miltenburg pe contul său de Twitter., la o zi după ce și-a încheiat vizita în România.

Mecanismul propus în luna mai de Comisia Europeană prevede ca, printre criteriile obligatorii pentru acordarea fondurilor europene, să se numere și respectarea statului de drept.

Comisia Europeană vrea ca acest mecanism să fie prins în bugetul pentru perioada 2021 – 2027, iar Parlamentul European va realiza un raport asupra acestei propuneri a executivului european. Cel care va coordona raportul Parlamentului European este Matthijs van Miltenburg.

Acesta este membru al ALDE european – familia politică din care face parte formațiunea condusă de Tăriceanu – și a devenit cunoscut în România în luna octombrie, când a relatat pe Twitter, în timp real, întâlnirea pe care grupul parlamentar a avut-o cu ușile închise cu președintele Senatului de la București.

”Tăriceanu dă vina pe ”statul paralel”, pe serviciile secrete pentru toate deficiențele statului de drept din România. L-am întrebat ce măsuri intenționează să ia pentru a lupta împotriva corupției, a furtului și pentru dezvoltarea României”, a scris acesta pe Twitter la acel moment.

La o oră distanță, el a postat un nou tweet: ”Niciun răspuns concret din partea dlui Tăriceanu. Doar perdele de fum”.

63 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =