Caută
Close this search box.

Există deja un draft de OUG pentru amnistie şi gaţiere

liviu dragnea

La Ministerul Justiției ar exista deja un draft, însă ministrul Tudorel Toader a negat, într-o declarație pentru G4Media.ro că ar exista o primă variantă a textului elaborată la minister.

În tot cazul, liderii PSD au început să vorbească pe față despre faptul că partidul va adopta această OUG, vezi declarațiile lui Codrin Ștefănescu despre Marian Oprișan, care le-ar fi spus procurorilor că Ordonanța va fi dată.

Surse din partid au explicat că, dacă Tudorel Toader acceptă să scrie ordonanța de urgență la minister, atunci lucrurile intră în linie dreaptă, se iau rapid toate avizele necesare de la ministere într-o zi-două sau chiar în ziua emiterii OUG.

De remarcat că Tudorel Toader a fost prezent luni la Biroul Permanent al PSD. Digi24.ro a anunțat marți, citând surse din partid, că Liviu Dragnea i-a cerut o soluție urgentă privind amnistia și grațierea.

În cazul în care ministrul justiției refuză în continuare să-și asume OUG pe amnistie și grațiere, PSD ar fi decis să revină la vechile intenții și să-l schimbe din funcție, urmând să fie înlocuit cu ministrul de Interne Carmen Dan sau chiar cu premierul Dăncilă.

PSD încearcă să pună în aceste zile presiune maximă pe Tudorel Toader, inclusiv prin amânarea unei decizii în Parlament în privința ridicării imunității liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Toader este susținut de liderul ALDE, iar Tăriceanu s-a opus multă vreme adoptării acestui OUG.

Nu este clar însă dacă își va menține poziția după ce DNA l-a acuzat în Dosarul Microsoft că ar fi luat o mită de 800.000 de euro și a cerut ridicarea imunității pentru a putea fi anchetat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri