Caută
Close this search box.

Facebook blochează 115 conturi în ajunul alegerilor intermediare din SUA

Facebook

Facebook a declarat că a blocat circa 30 de conturi pe platforma sa și 85 pe Instagram după ce poliția a avertizat că pot fi legate de „entități străine” care încearcă să intervină în alegerile intermediare din SUA, informează AFP.

Anunțul a apărut la scurt timp după ce agențiile americane de aplicare a legii și de informații au declarat că americanii ar trebui să fie atenți la încercările rusești de a răspândi știrile false.

Un studiu publicat săptămâna trecută a constatat că dezinformarea cu privire la mass-media socială s-a răspândit la o rată mai mare decât în ​​perioada premergătoare votului prezidențial din 2016, pe care Rusia este acuzată că l-a manipulat printr-o vastă campanie de propagandă în favoarea lui Donald Trump, câștigătorul final.

„Duminică seara, organele de drept americane ne-au contactat despre activitatea online pe care au descoperit-o recent și despre care cred că pot fi legate de entități străine”, a declarat Nathaniel Gleicher, șeful politicii privind securitatea informatică al Facebook. „Am blocat imediat aceste conturi și le investigăm acum mai detaliat”. Ancheta a identificat până în prezent aproximativ 30 de conturi Facebook și 85 de conturi Instagram care păreau a fi angajate în „comportament neautentic coordonat”, a spus Gleicher. El a adăugat că toate paginile Facebook asociate conturilor par să fie în limba franceză sau rusă.

Conturile Instagram erau în mare parte în limba engleză, unele fiind „concentrate pe celebrități, altele pe dezbateri politice”. „De obicei, facem analiza noastră înainte de a anunța ceva public”, a spus Gleicher. „Dar având în vedere faptul că suntem la o distanță de doar o zi de la alegerile din SUA, am vrut să îi informăm pe oameni despre acțiunea pe care am efectuat-o și despre faptele pe care le cunoaștem astăzi”.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri