Caută
Close this search box.

Fake news – acesta a fost subiectul discuţiei dintre comisarul Jourova şi preşedintele Iohannis

kremlinul

Comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova, a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni despre importanţa combaterii fake news la nivelul populaţiei, cât şi a creşterii investiţiilor în securitatea cibernetică, informează Administraţia Prezidenţială.

„În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte legate de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, precum şi de viitoarele alegeri pentru Parlamentul European din luna mai a anului viitor. Totodată, a fost discutat viitorul buget al Uniunii Europene post-2020. Preşedintele României a prezentat principalele dosare şi provocări pe care ţara noastră le va gestiona pe perioada deţinerii mandatului de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene. Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat faptul că programul Preşedinţiei României se va concentra cu precădere pe avansarea dosarelor legislative şi nelegislative care pot aduce rezultate concrete pentru cetăţenii europeni”, precizează reprezentanţii Preşedinţiei, într-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis a reiterat faptul că ţara noastră, din poziţia de viitoare Preşedinţie a Consiliului UE, doreşte să contribuie la asigurarea unui nivel adecvat de convergenţă între statele membre şi la consolidarea coeziunii la nivelul întregului spaţiu comunitar. În acest context, acesta a subliniat importanţa menţinerii unor alocări adecvate pentru politica de coeziune în cadrul viitorului buget al Uniunii Europene, în vederea reducerii decalajelor economice şi a creşterii convergenţei între statele membre ale Uniunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri