Caută
Close this search box.

Firea primește despăgubiri pentru exproprierile la autostrada București-Ploiești

Firma respectivă, Tudor Imob Media SRL, va încasa despăgubiri de peste 200.000 de lei de la CNAIR pentru exproprierea unei suprafețe de teren arabil intravilan de 550 mp situată în Voluntari, expropriere necesară pentru lucrările de construire a tronsonului București-Ploiești din cadrul autostrăzii București-Brașov, anunță Profit.ro.

Suma totală exactă a despăgubirilor care urmează să fie încasate de către Tudor Imob Media SRL este de 201.872 lei, ceea ce înseamnă un preț de 367 lei/mp, respectiv circa 79 euro/mp. Valoarea despăgubirilor a fost stabilită în urma unei evaluări de piață efectuate de un expert ANEVAR, lucrările la tronsonul București-Ploiești fiind de utilitate publică de interes național. În total, pentru lucrările de pe amplasamentul suplimentar, urmează să fie despăgubiți 9 proprietari din Voluntari, oraș în care primar este soțul lui Firea, Florentin Pandele, pentru terenuri în suprafață de 2.406 mp, compensațiile totale datorate de CNAIR ridicându-se la 603.439 lei.

Suprafața de 550 mp a Tudor Imob Media SRL care urmează să fie expropriată pentru autostrada București-Ploiești face parte dintr-un teren mai mare al firmei, de peste 1 hectar. Exproprierile sunt necesare pentru realizarea legăturii dintre străzile Popasului și Cumpenei din Voluntari, despărțite de tronsonul de autostradă.

Cele mai recente date ale ONRC arată că principalii asociați ai Tudor Imob Media SRL sunt Gabriela Firea, cu 50% din părțile sociale, și fiul său, Tudor Ștefan Firea (25%). Mai dețin participații la firmă Lucia Veronica Salem, consilier al primarului Firea, scriitoare și fost director general al Teatrului Dramaturgilor Români, înființat anul trecut de Primăria București (17,5%), și Ligia Enache, de asemenea consilier al Gabrielei Firea, fost producător și asistent al acesteia în cadrul trustului media Intact (7,5%).

Participația la firmă a Gabrielei Firea figurează și în ultima declarație de interese a primarului general al Bucureștiului, din iunie anul acesta. Administrator al Tudor Imob Media SRL este o anume Ana Zăvoianu, iar firma a terminat anul trecut cu profit net de 32.000 lei la venituri de 413.000 lei, cu un număr mediu de 7 angajați, dar și cu datorii totale de 3,6 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanțelor Publice. Din datele publice rezultă că cel mai bun an al firmei a fost 2015, când a raportat un profit net de aproape 663.000 lei și venituri de 1,76 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri