Caută
Close this search box.

Florin Iordache, la dezbaterea CCR privind protocoalele SRI cu Parchetul General: E mult mai grav decât în comunism

florin iordache

Florin Iordache a spus la dezbaterea de la CCR că Parchetul General, condus de Augustin Lazăr, prin protocoalele încheiate cu SRI, a readus justiţia de după 2009 la cea care se înfăptuia în perioada comunistă.

CCR a dezbătut astăzi sesizarea Camerei Deputaților cu privire la legalitatea protocoalelor semnate în 2009 și 2016 între SRI și Ministerul Public.

„Prin încheierea protocoalelor secrete la care am făcut referire, Ministerul Public a încălcat flagrant această opţiune postcomunistă a legiuitorului, readucând justiţia de după 2009 în situaţia justiţiei comuniste, de dinainte de 1989, caracterizată prin norme secrete ce dublau normele publice şi cu ofiţeri de securitate implicaţi în anchetele penale. (…)

Florin Iordache atacă Raportul MCV. „Niste «experți» necunoscuți dau indicații cu privire la aplicarea unor legi deja în vigoare”

Situaţia de după 2009 e însă mult mai gravă, ca şi cea din perioada comunistă, deoarece în această perioadă comunistă, organele securiste puteau, în baza legii publice, să facă cercetarea penală (…)

Procurorul general, Augustin Lazăr, a afirmat că aceste protocoale nu sunt altceva decât „nişte metodologii de lucru, de bune practici cu caracter intern pentru instituţiile care le folosesc în aplicarea legii şi că acestea nu au valoare de lege”.

Această atestare făcută de procurorul general nu este decât cinică, ci şi complet falsă, ea fiind contrazisă fără echivoc de conţinutul acestor protocoale. (…) Atât protocolul din 2009, cât şi cel din 2016 merg mult dincolo de limitele legii”, a afirmat Florin Iordache, potrivit Agerpres.

El susţine că „Ministerul Public, prin acţiunea sa, a adus atingere şi atributului constituţional al ÎCCJ şi al celorlalte instanţe de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri