Producătorul auto Ford, lanţul de supermarketuri Walmart şi compania de livrări Postmates vor colabora la proiectul unui serviciu de furnizări de bunuri bazat pe vehicule autonome, au anunţat companiile, citate de Reuters.

Proiectul face parte din eforturile Ford de a-şi dezvolta afacerile, care ar putea folosi vehicule autonome. Walmart va derula un proiect pilot în zona Miami, care va folosi iniţial vehicule cu şofer, pentru a simula comportamentul maşinilor autonome, a precizat Ford.

Producătorul american a anunţat că se aşteaptă să lanseze producţia comercială a vehiculelor autonome în 2021.

Ideea ar putea implica şi redesenarea unor echipamente pentru vehicule, spun oficialii Ford, de exemplu un sistem de depozitare a mărfurilor care să permită clientului să ia o pizza sau un colet.

Postmates operează în 385 de oraşe americane. Walmart se află în competiţie cu Amazon şi alte companii pentru reducerea costurilor de livrare a mărfurilor, acţiune din care face parte şi folosirea vehiculelor autonome.

Ford se concentrează pe sectorul vehiculelor comeciale autonome şi pe servicii, în timp ce rivalii de la General Motors lucrează la un serviciu de taxi robotizat. Compania discută în prezent cu Volkswagen despre o posibilă colaborare în domeniul vehiculelor autonome, dar nu a fost anunţat nimic oficial.

117 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =