Caută
Close this search box.

Gabriela Firea: 100 de clădiri, incluse în programul de consolidare

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința de joi, alte patru proiecte de hotărâre care vizează consolidarea sau reabilitarea unor noi imobile din Capitală, expertizate și încadrate în clasa I de risc seismic, informează Mediafax.

Am propus spre aprobare trei proiecte de hotărâre prin care se actualizează indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea a trei imobile situate pe stazile Blănari, Mihail Kogălniceanu și Vânători.

De asemenea, se vor transmite din administrarea AFI către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic cotele-părți din imobilul situat în Calea Victoriei nr. 134, Sector 1, pe perioada executării lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea arhitectural-ambientală a anvelopei clădirii. Menționez că în prezent acest imobil este în stare avansată de degradare și reprezintă un adevărat pericol pentru cetățeni. În acest moment, sunt incluse în programul de consolidare aproximativ 100 de clădiri”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Astfel, sunt deschise șantiere la 42 de imobile pentru lucrări de punere în siguranță ori consolidare și pentru alte 56 de clădiri au fost pregătite documentațiile tehnice (expertize și reproiectare) pentru demararea lucrărilor de consolidare.

În 2018, Primăria Capitalei a alocat 10 milioane de lei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, față de un milion de lei cât s-a alocat în 6 ani de către celelalte administrații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri