Caută
Close this search box.

Gabriela Firea: Avem 96 de clădiri incluse în programul de consolidare

„Avem 96 de clădiri incluse în programul de consolidare, la 41 sunt deja deschise șantiere, sunt cifre-record pentru istoricul acestui domeniu în București. E un program pe care l-am
restartat, cu resursele suplimentate în ultimii ani. Pentru a consolida toate clădirile cu risc seismic, e nevoie de modificarea legislației”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

„Avem 96 de clădiri incluse în programul de consolidare, la 41 sunt deja deschise șantiere, sunt cifre-record pentru istoricul acestui domeniu în București. E un program pe care l-am restartat, cu resursele suplimentate în ultimii ani. Pentru a consolida toate clădirile cu risc seismic, e nevoie de modificarea legislației”.

Primăria Capitalei are in curs de definitivare o aplicație pentru smartphone – prin care proprietarii ce locuiesc in cladiri cu risc seismic pot avea acces rapid la informații: stadiul dosarelor, stadiul proiectării, expertizării și lucrărilor, sau pot depune solicitări direct din aplicație.

Citește șiA murit Alexandru Vișinescu

Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic a finalizat arhiva electronica. Avantajele sunt clare: se elimină timpul pierdut cu drumul pana la arhiva; se poate accesa cu user și parolă de pe orice computer, smartphone. Site-ul Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic va avea încorporată o hartă interactivă a imobilelor cu risc seismic I (RS I).

Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, prin Compania Municipală Publicitate și Afișaj, a realizat *campania de informare BUCUREȘTI TRAINIC*, cu privire la avantajele consolidării, obligațiile legale pe care le au proprietarii, dar și cu privire la facilitățile oferite de PMB. Au fost lipite afișe la scările imobilelor care prezinta risc seismic, dar și flyere împărțite door to door. In cadrul aceleiasi campanii, Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic a comandat Companiei Municipale Publicitate si Afisaj, realizarea unor spoturi radio, TV si online care urmaresc constientizarea cetatenilor cu privire la necesitatea de consolidare a cladirilor cu risc seismic.

Totodata, incepând din anul 2016, anual, au fost trimise notificări tuturor persoanelor care locuiesc sau dețin proprietăți în imobile încadrate în RS I, cu privire la obligațiile pe care le au, dar și la facilitățile de care dispun. Notificările au fost făcute conform OUG 20/1994.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri