Caută
Close this search box.

Gabriela Firea consideră şocantă decizia Curţii de Apel privind Companiile municipale: Un Bucureşti blocat le convine de minune

gabriela Firea

Primarul general Gabriela Firea se declară surprinsă de decizia Curţii de Apel București privind Companiile municipale:

„Este cel puțin suprinzătoare, dacă nu șocantă”.

„Se pare însă că o instanță din România a decis că aproape toate deciziile în Consiliile Locale și în CGMB nu pot fi adoptate decât cu o majoritate de 2/3, astfel încât probabil se va ajunge, prin astfel de interpretări, la o blocare completă a funcționării orașului.

Contestatarii noștri se pare ca apreciază că un București complet blocat și aruncat în haos este singura modalitatea care le-ar putea da câștig de cauză la alegerile viitoare.

ULTIMA ORĂ! Curtea de Apel a hotărât că toate companiile municipale ale Gabrielei Firea nu sunt legale

Vom analiza și vom cere opinia unor juriști să luăm în continuare măsurile ce se impun.”, a declarat Primarul General al Capitalei.

„Ceea ce dorim să precizăm este faptul că aceste companii există în continuare, sunt înființate de acum un an și câteva luni, sunt înscrise la Registrul Comerțului, iar această anularea a HCMB nu va produce efecte (automate) asupra unor societăți funcționale.

Probabil, tot instanțele, în întelepciunea lor, ne vor explica cum procedăm în continuare”.

Firea susţine că a preluat acest model din Europa, din oraşe precum Viena, Stockholm, Berlin, iar companii municipale există și în alte orașe din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri