Caută
Close this search box.

GreenTech Film Festival

Cea de-a doua ediţie a GreenTech Film Festival prezintă filme şi evenimente care au ca subiect tehnologiile verzi şi va avea loc în perioada 12-14 noiembrie 2018, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti, respectiv pe 20 noiembrie, în cadrul unei ediţii speciale organizată la Institutul Francez din Cluj-Napoca.

„GreenTech Film Festival este un eveniment inedit, desfăşurat într-un format în care atât invitaţii, cât şi documentarele selectate sunt menite să ajute publicul larg la o mai bună înţelegere a impactului pe care îl are tehnologia asupra noastră, a societăţii. Totodată, festivalul aduce în atenţia publicului modul în care inovaţia poate servi la rezolvarea problemelor de mediu”, declară Nicoleta Talpeş, din partea Media Image Factory, organizatorul festivalului.

Ediţia a doua a GreenTech Film Festival la Bucureşti îl are ca invitat special pe singurul explorator român din comunitatea National GeographicSergiu Jiduc, stabilit în prezent la Londra. Sergiu Jiduc va veni în faţa publicului din România pe 13 noiembrie, ora 20.30, pentru a vorbi despre experienţa sa în calitate de cercetător în științele pământului și expert în strategiile de dezvoltare sustenabilă.

Festivalul include proiecţii de film documentar care aduc în atenţia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani, aşa cum o prezintă istoricul israelian Yuval Noah Harari în „Oameni, Zei şi Tehnologie”cum funcţionează tehnologia online(„Viitorul creat de noi”)şi crearea de conţinut video („YouTube, Vloggeri şi Tu”), dar şi relaţia dintre economie şi tehnologie.

Totodată, publicul va putea urmări avanpremiera celui de-al doilea sezon al documentarului MARTE, o producţie National Geographic, în parteneriat cu producătorul Brian Grazer („Apollo 13”, „A Beautiful Mind”şi regizorul Ron Howard („The Da Vinci Code”, „Solo: A Star Wars Story”), care prezintă scenariul în care pământenii devin primii locuitori ai planetei MARTE.

Relaţia dintre tehnologie şi economie va fi abordată prin proiecţia filmului The Big Short” („Brokerii Apocalipsei”), urmată de un Q&A, dar şi prin prezentarea „Când tehnologia serveşte economia. Criptomonede: mize şi perspective„ susţinută de Joëlle Toledano, profesor de economie la Universitatea Paris Dauphine, în prezenţa altor specialişti români în domeniul economiei.

Din program mai fac parte şi atelierele MiniGreenTech, dedicate elevilor. Aceştia vor putea învăţa despre importanţa reciclării prin demonstrații în care doze din aluminiu, PET-uri şi textile sunt transformate în obiecte ce pot fi refolosite, dar şi despre programare, robotică şi realitate virtuală.

Nu în ultimul rând, cu ocazia inaugurării festivalului vom afla și câștigătorul/câștigătorii concursului BeSmart, dedicat liceenilor interesați de soluțiile pentru viitoarele Smart City pe care le vor construi și în care vor trăi.

Detalii despre programul complet, bilete şi rezervări sunt disponibile pe site-ul evenimentului, respectiv pe pagina de Facebook.

GreenTech Film Festival este un proiect iniţiat de Media Image Factory. Ediţia din 2018 este organizată împreună cu Ambasada Franţei, Institutul Francez din Bucureşti, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Every Can Counts România şi Asociaţia Alucro.

Cu sprijinul: Ambasada Franţei, Institutul Francez din Bucureşti, Every Can Counts România, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Asociaţia  Alucro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri