Caută
Close this search box.

Iată cum arată doctorii care i-au salvat lui Florin Busuioc viața! ”Dacă dr. Paul Trașcă era plecat din Craiova, nu s-ar fi putut face intervenția”!

Marți seara era aproape să se întâmple o tragedie în culisele Filarmonicii din Craiova, când prezentatorul meteo de la Pro Tv, Florin Busuioc, a suferit un infarct masiv.

A avut noroc că a fost găsit la timp, chiar de o persoană care mai găsise astfel un artist, în urmă cu puțin timp, dar care nu a mai putut fi salvat.

Ziaruldecraiova.ro publică fotografiile medicilor tineri, aproape niște copii, care l-au îngrijit pe îndrăgitul actor.

Martorii spun că Busu s-ar fi retras într-o cameră din spatele scenei pentru a se schimba, dar a căzut din picioare, aproape fără suflare. Colegii de scenă au fost cei care au dat alarma și au sunat la 112.

“L-a găsit un recuziter, i-a dat primul ajutor, au sunat imediat la SMURD. Același recuziter a mai avut un eveniment asemănător în urmă cu câteva luni, atunci când l-a găsit pe un coleg de-al nostru în aceeași stare ca și pe Florin Busuioc, i-a dat primul ajutor, dar, din păcate, colegul nostru nu a reușit să scape.”, a declarat astăzi Gabriel Zamfir, directorul Filarmonicii Oltenia.

Manevrele de resuscitare au fost începute imediat cu asistență de la operatorul 112, apoi la fața locului a ajuns un echipaj SMURD după numai patru minute, scrie presa din Craiova. Actorul a fost resuscitat din stopul cardio-respirator, stabilizat și transportat rapid la spital, la Unitatea de Primiri Urgențe. Starea sa s-a alterat însă cu repeziciune, iar medicii s-au mobilizat exemplar pentru a-l resuscita după alte trei stopuri cardio-respiratorii pe care le-a suferit când era deja în spital. Atunci s-a luat decizia montării unui stent, dat fiind faptul că altă scăpare nu mai era.

Doctorii care l-au salvat pe Busu

Cei trei medici care au intervenit de urgență pentru a-l salva pe Florin Busuioc par a fi niște copii.

 

Dr. Emilia Goanță / sursa foto: Ziarul de Craiova

Medicul de gardă l-a sunat pe șeful Clinicii de Cardiologie pentru a-i cere ajutorul. Dr. Octavian Istrătoaie nu a răspuns însă la telefon, astfel că managerul spitalului, Eugen Georgescu, a luat decizia de a chema de acasă alți medici disponibili.

Singurul doctor atestat pentru chirurgie intervențională este Paul Trașcă. Alături de el  au mai venit la cerere dr. Emilia Goanță, medic specialist cu atestat în electrofiziologie și dr. Eugen Țiereanu, medic rezident în ultimul an la Spitalul de Urgență din Craiova.

Dr. Tiereanu și Dr. Trașcă/ sursa foto: Ziarul de Craiova

“Era suficient să fie plecat dr. Paul Trașcă din Craiova și nu se putea face intervenția. Pacienții ca Busu care fac infarct se duc cu elicopterul sau salvarea direct la București. Am cerut posturi de doctori pentru angiograf, asistenți, infirmieri și muncitori calificați și necalificați pentru întreținerea clădirii. Ar presupune să existe o linie de gardă care să facă astfel de intervenții zilnic. Ăsta este și scopul meu. Doamna ministru a spus că ne ajută. Încă mai sper acest lucru de când a fost aici, de două luni”, a spus pentru ziaruldecraiova.ro dr. Octavian Istrătoaie, șeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Județean Craiova.

Dr. Eugen Țiereanu: Sunt bucuros că domnul Florin Busuioc se simte bine

Din lipsă de specialiști, noaptea trecută a fost chemat la intervenție un medic rezident al spitalului care se află în ultimul an de rezidențiat și care îți desfășoară stagiul de practică în București. Tânărul Eugen Țiereanu, de numai 30 de ani, a fost cel care l-a asistat pe dr. Paul Trașcă în minutele critice ale salvării lui Florin Busuioc. După o noapte agitată, Dr. Țiereanu a avut astăzi examenul la disciplina de specialitate. Pe holurile spitalului, tânarul medic a fost felicitat de toată lumea.

“A fost o intervenție la care am fost chemat și am venit de acasă. Aș fi venit pentru oricine. Sunt bucuros că domnul Florin Busuioc este bine. Îmi doresc să merg acasă, să mă linștesc după noaptea trecută și după examenul de azi. Acum sunt rezident, dar rezidențiatul se încheie pe 31 decembrie. ”, a declarat dr. Eugen Țiereanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri