Caută
Close this search box.

Ilianca, o fetiță, ar putea fi executată silit de Spitalul de Urgenţă Buzău unde a fost internată acum 5 ani

ilinca

Ilianca, o fetiță, a aflat că ar putea fi executată silit de Spitalul de Urgenţă Buzău unde a fost internată acum 5 ani, după un accident. Fetiței i s-a cerut să comunice urgent numărul dosarului penal deschis după accidentul rutier în care a fost rănită, în caz contrar putând fi obligată să achite cheltuielile de spitalizare, deși Constituția garantează dreptul copiilor la asistenţă medicală gratuită, transmite TVR.

Executorul judecătoresc a înştiinţat-o pe fetiţa de 8 ani că Spitalul de Urgenţă Buzău a cheltuit aproape 500 de lei pentru îngrijirea sa.

Ilinca avea trei ani când a fost lovită uşor într-un accident rutier provocat chiar de tatăl său. Copila a fost internată trei zile la Chirurgie Pediatrică. Fetiţa este anunţată că, dacă nu reacţionează oferind informaţia în cinci zile, spitalul poate apela şi la executarea silită pentru recuperarea cheltuielilor, relatează TVR.

Poliţia a cercetat cauzele accidentului din august 2013 şi s-a decis neînceperea urmăririi penale.

Fratele Ilincăi a fost rănit mai grav atunci. A fost transferat cu elicopterul SMURD la un spital din Bucureşti, unde a fost internat 10 zile. Nu a primit însă nici o notificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri