Caută
Close this search box.

În pofida deciziei Tribunalului Bucureşti, sindicaliştii de la metrou vor să declanşeze miercuri greva generală

METROUl

Decizia Tribunalului București, de a declara nelegală greva de avertisment de săptămâna trecută, nu a convins sindicatele să renunțe la greva generală de miercuri, 21 noiembrie (orele 4.00-16.00).

„Nu spune nicăieri că dacă greva de avertisment a fost declarată nelegală, aceasta trebuie reluată și nu se poate trece la la cea generală, spune el. Singurele schimbări pot interveni dacă se ajunge la o înțelegere cu Metrorex, însă nu sunt semne și lipsesc negocierile,  a declarat pentru Digi24.ro Florin Crișu, consilier al președintelui Sindicatului de la metrou, Ion Rădoi.

„Referitor la Comunicatul de presă Metrorex prin care opinia publică a fost informată că „Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment”, vă comunicăm şi alte câteva detalii privind decizia Tribunalului Bucureşti: „ … respinge cererea de încetare a continuării acţiunilor de greva întemeiate pe greva de avertisment că prematur formulată.”„ … respinge în rest acţiunea (Metrorex) ca fiind neîntemeiată”.

În aceste condiţii, conform adresei USLM nr. 324/16.11.2018, înregistrată la Metrorex sub nr. 3858/16.11.2018, miercuri 21.11.2018, la metrou va fi declanşată greva propriu-zisă pe termen nelimitat, zilnic între orele 4:00 – 16:00. În conformitate cu legea avem acest drept.

Suntem dispuşi incontinuare la negocieri, mai ales ca din informaţiile difuzate în presă chiar azi urmează a fi schimbată atât conducerea Ministerului cât şi cea executivă, condiţii în care suntem nevoiţi să aşteptăm întâlnirea cu noile organe de conducere şi apoi ne vom pronunţa dacă sau nu vom declanşa greva propriu-zisă.

Nu dorim să se înțeleagă că refuzăm dialogul cu mass-media, dar datorită situaţiei incerte nu am avut până în acest moment ce să comunicăm”, a transmis conducerea USLM, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri