Caută
Close this search box.

Incendiile din California: Numărul victimelor a ajuns la 59 în timp ce 130 de persoane sunt date dispărute

Incendiile din California par să depășească orice record, numărul victimelor a urcat miercuri la 59, în timp ce autoritățile au eliberat o listă de 130 de persoane care sunt date dispărute, informează AFP.

Cele mai multe dintre persoanele date dispărute provin din Butte County din orașul Paradise, în nordul Californiei, care a fost practic șters de pe hartă de așa-zisul foc „Camp Fire” care a erupt săptămâna trecută. Șeful regiunii Butte, Kory Honea, a declarat miercuri seara jurnaliștilor că 461 de persoane de căutare și salvare și 22 de câini dresați au fost implicați în efortul de a localiza acele persoane care au dispărut, iar testele ADN au fost expediate pentru a identifica victimele. „Începând de joi, oricine crede că un membru al familiei a murit poate oferi un eșantion de ADN” la biroul șerifului, a spus Honea.

Paradise, un oraș de aproximativ 26.000 de locuitori la poalele munților Sierra Nevada, a fost populat cu pensionari și mulți dintre cei care lipsesc sunt vârstnici – de 70, 80 și 90 de ani.. Practic, fiecare casă din Paradise, situată la 130 de kilometri nord de capitala statului Sacramento, a fost distrusă de focul în mișcare rapidă alimentat de vânturile puternice.

Cel puțin 59 de decese au fost raportate până acum de la incendiile devastatoare, iar echipele de recuperare a corpurilor au mers la domiciliu cu câini dresați în Paradise miercuri. „Suntem în mijlocul unei catastrofe”, a declarat guvernatorul Jerry Brown la o conferință de presă. „Focul a fost fără precedent, copleșitor, așa că mulți oameni au fost prinși”.

Brock Long, șeful Agenției Federale de Gestionare a Situațiilor de Urgență (FEMA), a declarat că Paradise ar avea nevoie o „reconstrucție totală”, cu multe case, afaceri și infrastructură distruse. „Acesta va fi un eveniment de durată și frustrant pentru cetățenii Paradise”, a spus Long. „Va trebui să găsim un nou standard”. „Nu veți reuși să reconstruiți Paradise așa cum a fost”.

Până în momentul de față „Camp Fire” a făcut 56 de victime, în timp ce trei persoane au murit în urma „Woolsey Fire”. Honea a spus că din cele 56 de rămășițe umane găsite în regiunea sa, 47 au fost identificate.

În timp ce cauza „Camp Fire” este încă în curs de investigare, a fost intentat un proces împotriva companiei locale de electricitate, PG & E, de către victimele incendiilor care pretind neglijență de către utilitate. Plângerea susține că focul a început la 8 noiembrie când o linie de transmisie de înaltă tensiune a eșuat, aprinzând un foc de vegetație.

„Camp Fire” a devastat 54.632 hectare de teren și este 35% controlat, potrivit Cal Fire. A distrus aproximativ 7.600 de case și 260 de proprietăți comerciale. Lupta împotriva incendiului a implicat mai mult de 5.600 de pompieri. „Woolsey Fire” a distrus 39.505 de hectare și este 47% controlat.

Potrivit Cal Fire, mai mult de 3.500 de pompieri se luptă cu „Woolsey Fire”, care a distrus casele din Malibu ale mai multor vedete de la Holywood precum Miley Cyrus, Neil Young, Robin Thicke, Shannen Doherty și Gerard Butler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri