Caută
Close this search box.

Incendiile din California: Pompierii luptă pe două fronturi în timp ce numărul victimelor a ajuns la 50

Mii de pompieri s-au luptat marți în nordul și sudul Californiei, în timp ce echipele de recuperare a cadavrelor au căutat, în rămășițele caselor și a mașinilor, victimele celui mai mortal foc din istoria statului american, informează AFP.

Cel puțin 50 de decese au fost raportate la nivel de stat până acum de la incendiile de sezon târziu, iar cu sute de oameni neînregistrați, numărul cel mai probabil va crește. Majoritatea accidentelor au fost cauzate de așa-numitul „Camp Fire” în și în jurul orașului Paradise, de 26.000 de locuitori, la poalele munților Sierra Nevada, la aproximativ 130 de kilometri nord de Sacramento. „Astăzi au fost recuperate încă șase rămășițe umane, ceea ce aduce totalul la 48. Toate cele șase rămășițe erau situate în Paradise și erau situate în case”, a declarat Sheriff Kory Honea într-o conferință de presă. Alte două decese au fost raportate de la „Focul Woolsey”, la nord de Los Angeles.

Paradise, care este casă pentru mai mulți pensionari și a cunoscut o toamnă neobișnuit de uscată, a fost practic distrus total de explozia rapidă a „Camp Fire”. „Camp Fire”, care a izbucnit joi, a devastat 50.600 de hectare de teren și este controlat în proporție de 35%, potrivit Cal Fire. „Camp Fire” a distrus peste 6.500 de locuințe și 260 de proprietăți comerciale. Lupta împotriva incendiului a concentrat mai mult de 5.600 de pompieri, unii fiind aduși din alte state.

„Focul Woolsey”, care a început joi, a distrus 39.300 de hectare și a fost controlat în proporție de 40%. Potrivit Cal Fire, mai mult de 3.500 de persoane se luptau cu „focul Woolsey”. Acesta a distrus 435 de structuri, inclusiv Paramount Ranch unde au fost filmate „Westworld” de la HBO și alte emisiuni populare de televiziune și filme.

Incendiile au forțat un sfert de milion de oameni să-și părăsească casele și au fost înființate 7 adăposturi de evacuare în regiunea Butte, dintre care trei sunt deja pline, potrivit autorităților.

Dezastru major

Luni, președintele Donald Trump – la cererea autorităților de stat – a declarat că există un „dezastru major” în California. Declarația prevede asistență federală pentru a ajuta eforturile statului de luptă împotriva incendiilor și de recuperare în regiunile Butte, Ventura și Los Angeles. Trump a atras mai devreme furia oficialilor de stat cu pretenția că este o „gestionare defectuoasă” a silviculturii în stat, aceasta fiind responsabilă pentru daune.

Guvernatorul din California, Jerry Brown, a declarat că se așteaptă ca incendiile să se agraveze în anii următori. „Din păcate, cea mai bună știință ne spune că uscăciunea, căldura, seceta, toate aceste lucruri se vor intensifica”, a spus Brown.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri