Caută
Close this search box.

Ion Mărgineanu, un basarabean de 78 de ani, a ajuns pe jos din Bălți, la Alba Iulia

ion mărgineanu

A pornit pe jos spre România şi a ajuns la Alba Iulia chiar astăzi. Ion Mărgineanu din Fundurii Vechi, raionul Glodeni, și-a început călătoria de o lună și de astăzi se află în oraşul Marii Uniri, Alba Iulia.

Ion Mărgineanu și-a început drumul din Bălți, primul oraș din Basarabia care, în 1918, a votat Unirea. Pentru a-i ura drum bun, au venit copiii, consătenii, dar și susținătorii acestuia.

Ion Mărgineanu este fost deputat în primul parlament al Republicii Moldova, semnatar al Declarației de Independență și militant pentru revenirea la adevărul istoric în stânga Prutului.

Ion Mărgineanu a parcurs pe jos, zilnic, maimum 30 de kilometri. Bărbatul a înnoptat pe unde a apucat. El a povestit că a fost găzduit cu ospitalitate, pe tot traseul, de localnici şi protejat de şoferii care l-au întâlnit în trafic, în drumul său spre Alba Iulia.

Drumul fostului deputat spre România a început din fața sediului Oficiului Stării Civile, unde, la 3 martie 1918, Adunarea Zemstvei din Bălți a votat Unirea.

În călătoria sa, și-a luat strictul necesar, inclusiv un baston care i-a fost dăruit de un prieten din Germania.

Pentru că are 78 de ani, Ion Mărgineanu este pregătit pentru orice: „Doamnă, omul se pregătește de orice, am și lumânare cu sărnici, dacă ar trebui. M-a întrebat lumea: ce se întâmplă dacă mori pe drum? Ei, dacă mor pe drum, m-or aduce acasă, dar dacă nu mor, vin înapoi.”

Pe parcursul călătoriei, Ion Mărgineanu va fi monitorizat de către cei trei copii ai săi. Un preot din Mitropolia Basarabiei l-a binecuvântat pe Ion Mărgineanu și s-a rugat de pacea și sănătatea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri