Caută
Close this search box.

Israelienii ucid un comandant Hamas într-un schimb de focuri în Gaza

Șapte palestinieni, inclusiv un comandant Hamas local, au fost uciși în timpul unei operațiuni israeliene din Fâșia Gaza, spun oficialii palestinieni citați de BBC.

Armata israeliană a declarat că unul dintre soldații săi a fost ucis și alt soldat a fost rănit într-o „activitate operațională” de către forțele speciale din fâșie. Confruntările au avut loc la est de Khan Younis, în sudul teritoriului.

Sirenele au sunat mai târziu în comunitățile din Israelul de sud și au fost trase rachete din Gaza. Armata israeliană a declarat ulterior că au fost trase 17 rachete și trei au fost doborâte. Nu era clar dacă rachetele au provocat daune.

Primul Ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a decis să-și întrerupă vizita la Paris pentru evenimentele care marchează aniversarea a 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial și să se întoarcă duminică seara, a afirmat biroul său într-o declarație.

Un purtător de cuvânt al Hamas, grupul militant islamist care domină Gaza, a descris incidentul drept „un atac israelian laș””. Oficialii Hamas și medicii au declarat că au fost ucise șapte persoane, dintre care patru militanți. Comandatul Hamas Nur Barakeh a fost ucis, el fiind comandant al brigăzilor Izzedine al-Qassam, aripa militară a grupului, în Khan Younis. Hamas a declarat că forțele israeliene speciale au tras dintr-o mașină de la aproximativ 3 km din interiorul Fâșiei Gaza. Apoi a izbucnit un schimb de focuri, martorii raportând bombardarea tancurilor și explozii provocate de loviturile aeriene israeliene din zonă.

Armata israeliană nu a dat detalii, dar inițial a spus că toți soldații s-au întors. Într-o declarație ulterioară, aceasta a declarat: „În timpul unei acțiuni operaționale a forțelor speciale ale Forțelor de Apărare a Israelului din Fâșia Gaza, a avut loc un schimb de focuri, în urma căruia un ofițer IDF a fost ucis, iar un ofițer suplimentar a fost rănit ușor. Familiile au fost anunțate”.

Tensiunile dintre Israel și Hamas au crescut în ultimele luni. Atacurile cu rachete din Gaza și atacurile aeriene ale Israelului împotriva țintelor militare au avut loc în mod obișnuit. Mai mult de 200 de palestinieni din Gaza au fost uciși de forțele israeliene de la sfârșitul lunii martie – cei mai mulți în timpul protestelor săptămânale de la granița la care mii de palestinieni și-au exprimat sprijinul pentru dreptul declarat al refugiaților palestinieni de a se întoarce la casele lor strămoșești care sunt acum în Israel. Un soldat israelian a fost ucis pe granița dintre Gaza și Israel de un lunetist palestinian în aceeași perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri