Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis, după aprobarea acordului de Brexit: Am obţinut pentru români garantarea tuturor drepturilor. Nu vor fi introduse vize pe viitor

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a salutat semnarea acordului de Brexit între Uniunea Europeană şi Marea Britanie, arătând că documentele semnate vor stabili felul în care va decurge relaţia pe viitor dintre comunitatea europeană şi britanici, cât şi drepturile cetăţenilor europeni, inclusiv a românilor.

Consiliul în formatul UE 27 a agreeat proiectul de acord de retragere şi declaraţie politică referitoare la relaţiile viitoare.

Aceste două documente sunt extrem de importante, acordul de retrage va putea fi folosit în cazul în care va fi aprobat în final de toate parlamentele implicate pentru a clarifica aspectele în detaliu care ţin de retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

Un document care şi pentru noi are o importanţă mare fiind că în acest document se stipulează de exemplu cum vor fi trataţi românii, de exemplu cum vor fi trataţi românii în Marea Britanie, cum vor decurge chestiunile legate de cadrul financiar în care ne aflăm până în 2020 şi multe alte lucruri„, a afirmat Klaus Iohannis, prezent la summitul de la Bruxelles.

Proiectul de acord privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost aprobat de liderii celor 27 de ţări europene, în cadrul summitului de duminică din Bruxelles, a anunţat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

„EU27 a aprobat Acordul de Retragere şi Declaraţia Politică privind viitoarele relaţii dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie”, a transmis Tusk printr-un mesaj postat pe Twitter.

Liderii ţărilor membre UE au aprobat acordul la mai puţin de o oră de la începutul discuţiilor oficiale din cadrul summitului de la Bruxelles.

Aprobarea acordului vine după mai mult de 18 luni de negocieri între cele două părţi. Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 29 martie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri