Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European privind acordul Brexit

Președintele Klaus Iohannis va participa, duminică, la reuniunea extraordinară a Consiliului European în care ar urma să fie aprobat proiectul de Acord al retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Administrația Prezidențială. 

Membrii Consiliului European vor discuta și despre Declarația politică privind viitoarele relații dintre UE și Marea Britanie.

După agrearea proiectului de către liderii statelor membre în Consiliul European, Acordul de retragere al Marii Britanii din Uniune urmează să fie aprobat formal în Consiliul UE şi de Parlamentul European și ratificat de către Parlamentul britanic.
Oficialii UE se reunesc vineri, din nou, pentru a finaliza acordul Brexit, urmând să rezolve și ultimele cerințe ale Spaniei în ceea ce privește statutul Gibraltarului.

Spania a avertizat că, dacă acordul nu este amendat, va vota împotriva acestuia.
Opoziția Madridului nu ar bloca aprobarea acordului din partea UE, însă oficialii de la Bruxelles vor ca acesta să aibă susținerea unanimă a statelor membre.

Pe de altă parte, discuțiile au loc într-un moment în care premierul britanic Theresa May are probleme în a obține aprobarea Parlamentului de la Londra.

De altfel, fostul ministru pentru Brexit, Dominic Raab, a reafirmat vineri că, în opinia sa, acordul va fi respins de Camera Comunelor. May riscă, de asemenea, un vot de neîncredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri