Caută
Close this search box.

La multi ani, Radio Romania!

1 Noiembrie inseamna ziua radioului, incepand numaratoarea acum 90 de ani cand intr-o zi de joi in anul 1928 a fost trimisa in eter prima emisie din strudio.

90 de ani au insemnat stiri mai bune sau mai putin bune, cu cenzura din perioada comunista , educatie muzicala, lingvistica, literara, politica. Sunt milioane de oameni care au stat in jurul radioului in timpul razboaielor, care au ascultat muzica si si-au imaginat personaleje pieselor de teatru pina in perioada in care a avea un televizor in casa a fost posibila, au trait  momentele pline de suspans din stadioanele de fotbal… si vocile actorilor sau ale unor oameni de radio ne-au urmarit si ne-am invatat cu timbrul lor, recunoscandu-le oricand, devenindu-ne prietenii nevazuti.

Pentru a marca si onora momentul aniversar, ORCHESTRA NATIONALA RADIO, CORUL ACADEMIC RADIO, CORUL DE COPII se vor intalni in aceasta seara pe scena Salii Radio pentru a canta impruna imprsionanta lucrare a lui Carl Orff, „Carmina Burana”. Solişti: DIANA ŢUGUI – soprană, ŞTEFAN von KORCH – tenor
BALLA SÁNDOR – bariton.

Concertul extraordinar pentru ziua Radioului Romanesc va fi dirijat de Maestrul Cristian Mandeal, in prima parte a concertului putand fi aufiate partituri de A. Pop: Etos I, J. Massenet: Meditaţie din opera Thaïs, G. Fauré: Après un rêve pentru vioară şi orchestră,H. Wieniawski: Poloneza în la major, op. 21 – Solist: LIVIU PRUNARU – vioară.

Cum a obisnuit melomanii din intreaga tara , acest concert va putea fi audiat in transmisiune directa pe canalele Romania Cultural si Romania Muzical. Si celelalte canale ale radioului public – Romania Actualitati, Antena Satelor, Romania International, Radio 3 Net Florian Pittis, Teatrul National radiofonic, radio Chisinau -vor aniversa cei 90 de ani si cu siguranta, toata lumea va spune „Multi ani, Radio Romania!”, multumim ca esti!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri