Caută
Close this search box.

Problema din Legea off-shore, de-abia promovată de preşedinte: lipseşte o virgulă şi se schimbă sensul

legea off-shore

Deputatul PNL, Virgil Popescu, a declarat că lipsa unei virgule din articolul 18 din Legea off-shore schimbă total acest articol, care se referea la predictibilitatea şi stabilitatea cadrului legislativ, iar Biroul permanent al Camerei a respins adăugarea eratei la lege.

În replică, Liviu Dragnea a explicat că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat deja legea şi Biroul permanent nu poate să o modifice.

„Pe ordinea de zi de astăzi a Biroului permanent a fost o solicitare a noastră, a grupului PNL, cu privire la îndreptarea unei erori materiale, care a apărut în articolul 18 al Legii offshore.

Eu am sesizat acest lucru încă de acum două săptămâni, am solicitat în scris Secretariatului general îndreptarea erorilor materiale.

E vorba de o virgulă care, după părerea mea şi a juriştilor PNL, schimbă întregul sens al articolului 18. Articolul 18 era acea clauză de predictibilitate şi stabilitate a cadrului legislativ pentru care operatorii ce vor face investiţia în Marea Neagră o vor lua în calcul.

Noi am spus că această clauză este nenegociabilă pentru PNL şi mi se pare normal ca impozitele pe care le vom pune prin Legea offshore să rămână constante pentru acordurile existente, pe toată perioada acordurilor.

Tocmai această virgulă care lipseşte la sfârşitul articolului 18 face ca acest amendament, care a fost însuşit de toate grupurile parlamentare, să nu mai aibă sensul de predictibilitate şi stabilitate a cadrului legislativ”, a spus Popescu, la Palatul Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri