Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a pierdut la Curtea Supremă de Justiție recursul împotriva decretului de anulare a cetățeniei moldovenești, semnat de Igor Dodon.

Decizia instanței a stârnit însă o serie de critici și nedumeriri, întrucât a fost luată cu multe semne de întrebare, scrie Cotidianul.md.

Asta deoarece la ora 18:30 pe site-ul instanței apăruse informația că examinarea recursului a fost amânată pentru data de 14 noiembrie, întrucât ar fi nevoie de „studiere suplimentară”.

Surpriza însă a venit după doar trei ore. La ora 21:12 minute pe site-ul instanței apare informația precum că recursul a fost respins, fiind menținută decizia Curții de Apel, care-i dădea dreptate lui Igor Dodon, arată jurnaliștii moldoveni.

Astfel Traian Băsescu a pierdut ultima șansă de a-și redobândi cetățenia în justiția moldovenească și nu va mai putea candida la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti.

Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul fosutlui preşedinte moldovean Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Ulterior, după ce Igor Dodon a ajuns preşedintele Republicii Moldova, a semnat un decret privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu, invocând motive de procedură, mai exact un dosar penal în care era vizat la acea oră fostul lider de la Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =