Peste 9 milioane de beculeţe de tip led împodobesc Bucureştiul anul acesta. Iluminatul festiv a fost aprins, vineri seară, în Piaţa Constituţiei, la Târgul de Crăciun, de doi elevi olimpici.

Un brad imens, împodobit cu 4000 de globuri, străluceşte în fata Parlamentului, iar peste 100 de căsuţe – inclusiv Casa Moşului şi un patinoar – îşi aşteaptă vizitatorii. Vor fi spectacole la fiecare final de săptămână pe scena amplasată la Târg.

Astfel, Primăria Municipiului Bucureşti a dat startul Sărbătorilor de Iarnă.

În acest an, o serie de elemente decorative sunt unicat, fiind dedicate Centenarului Marii Uniri. Una dintre acestea este o „Coloană a Infinitului”, potrivit News.ro.

Potrivit Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti, care a realizat acest proiect, aproximativ 9 milioane de beculeţe de tip led, cu 6 milioane mai multe decât în anii precedenţi (peste 700.000 de şiruri luminoase care, desfăşurate, au o lungime de 845 de kilometri) au împodobit Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar traseul iluminatului festiv însumează peste 40 de kilometri de bulevarde şi străzi secundare, cuprinzând 72 de locaţii din Bucureşti.

Au fost concepute şi create elemente ornamentale relevante pentru identitatea naţională, inspirate din opere de artă ale marilor artişti români. Din totalul de peste 7.000 de elemente decorative, 800 sunt elemente unicat, specifice „Centenarului Marii Uniri”.

Un exemplu este „Coloana Infinitului”, sculptură a lui Constantin Brâncuşi, care măsoară 12 metri înălţime, are o greutate de 110 kilograme şi este montată la kilometrul 0 al Capitalei, în Piaţa Universităţii.

FOTO: Zile si Nopti

37 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =