Caută
Close this search box.

Manfred Weber îl ciufuleşte rău de tot pe Orlando Teodorovici

manred weber

„Libertatea este una dintre realizările esenţiale, pentru mine chiar sinonim cu integrarea europeană, şi de aceea vom apăra libertatea de circulaţie ca unul dintre pilonii Uniunii Europene actuale, iar UE şi autorităţile române trebuie să facă tot posibilul pentru a crea condiţii de trai egale”, a declarat joi candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia viitoarei Comisii Europene, Manfred Weber, într-o întâlnire cu un grup de jurnalişti români la sediul din Bruxelles al Parlamentului European.

Weber, lider al grupului europarlamentar al PPE, a răspuns astfel unei întrebări referitoare la o afirmaţie a ministrului român al finanţelor publice, Eugen Teodorovici, care a sugerat limitarea la 5 ani a dreptului de muncă al cetăţenilor comunitari într-o altă ţară din UE.

”Eu cred că una dintre marile realizări ale Uniunii Europene este faptul că trăim pe un continent unde oricine poate decide în mod voluntar unde doreşte să trăiască.

Nici un politician nu poate decide în legătură cu dreptul meu de a sta unde doresc, ci oamenii înşişi decid, oamenii acestui continent. Libertatea este una dintre realizările esenţiale, este pentru mine chiar sinonim cu integrarea europeană.

De aceea, vom apăra libertatea de circulaţie ca unul dintre pilonii UE de astăzi, nu este nici un dubiu legat de asta, iar Uniunea Europeană şi autorităţile române trebuie să facă tot posibilul pentru a crea condiţii de trai egale”, a menţionat eurodeputatul german.

El a menţionat că una dintre ideile principale ale programului său în perspectiva alegerilor europene din mai 2019 va fi aceea că toţi europenii sunt egali şi ei merită condiţii de trai egale.

”Obiectivul nostru, viziunea noastră, trebuie să fie acela de a avea standarde de trai egale în întreaga UE. Şi vă dau un exemplu concret, am spus-o şi în discursul meu din cadrul Congresului PPE de la Helsinki.

În viitor studenţii ar trebui să ia în considerare să meargă la Bucureşti sau Cracovia înainte de a se gândi se meargă la Oxford. De ce nu? Trebuie să investim în universităţile din noile state membre, sunt mulţi bani în UE, dar aici nu este vorba de bani, ci despre priorităţi şi voinţă.

Încă o dată, susţin ideea de a lucra asiduu pentru a exista condiţii de trai egale astfel încât în viitor nimeni în UE să nu mai fie nevoit să-şi părăsească ţara pentru a-şi găsi un loc de muncă”, a spus liderul grupului europarlamentar al PPE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri