Update Numărul bebelușilor cu probleme născuți la Maternitatea Giulești a ajuns la 17, dintre care 12 au fost confirmați deja de medici cu stafilococ auriu. 

Maternitatea Giulești sistează internările, după ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu stafilococ auriu, iar angajații spitalului depistat ca purtator de Stafilococ Auriu vor fi scoși din activitate, a anunțat Ministerul Sănătății.

Măsură a fost luată după ce reprezentații Ministerului Sănătății împreună cu experți din Direcția de Sănătate Publică au finalizat un control, în urma căruia a rezultat că un număr de 11 angajați ai Maternității Giulești au fost depistați cu Stafilococ Auriu.

Potrivit Ministerului Sănătății, ”pe măsura ce spațiile vor fi eliberate prin externarea pacienților, acestea vor fi închise și se vor aplica procedurile de curățenie și dezinfecție terminală”.
”Începand cu data 30.11.2018 se sistează toate internarile în unitatea spitalicească. Pe măsură ce spațiile vor fi eliberate prin externarea pacienților, acestea vor fi închise si se vor aplica procedurile de curatenie si dezinfectie terminala, urmate de efectuarea probelor de autocontrol. Întreg personalul medico-sanitar depistat ca purtator de Stafilococ Auriu MRSA va fi scos din activitate până când va finaliza tratamentul specific și probele de recontrol ale exudatelor nazale vor fi negative”, arată comunicatul Ministerului.
Totodată, potrivit Ministerului, exudatul nazal va fi efectuat pentru întreg personalul unității sanitare, precum și pentru toți pacienții internați în unitatea sanitară.
”În cazul rezultatelor pozitive pentru pacienții internați vor fi consemnate în biletul de externare inclusiv în scrisoarea medicală către medicul de familie în vederea instituirii tratamentului adecvat”, mai arată comunicatul.
Inițial, Ministerul Sănătății a anunțat că va limita internările în unitate.

 

136 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here