Medicii de la Spitalul Panait Sârbu (Maternitatea Giulești) „vor pleca din țară” în cazul în care vor fi dați în judecată de părinții bebelușilor infectați cu stafilococ auriu, deoarece în afara țării sunt apărați de legi, a declarat, vineri dimineață, purtătorul de cuvânt al spitalului, Doru Pană. 

Scandalul de la Matarnitatea Giulești este departe de final. Acum este rândul medicilor sa iasă la rampă.

Medicul Doru Pană a precizat că angajații spitalului depistați cu bacteria sunt purtători ai acesteia, nu sunt bolnavi, și au fost scoși momentan din activitate.

Toate internările în maternitatea Giulești au fost sistate începând de astăzi. 13 bebeluși născuți în ultimele săptămâni au fost infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești.

Rezultatul preliminar al anchetei din maternități este alarmant: au fost depistaţi, până joi, un număr de 17 angajaţi la Maternitatea Giulești care au stafilococul auriu. Este un lanț întreg de vinovați, spune ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a cerut scuze părinților în numele angajaților de la Maternitatea Giulești.

Vă reaminitim că sesizarea către Direcția de Sănătate Pubică referitoare la existența infecțiilor cu stafilococ auriu a fost făcută de Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

164 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here