Caută
Close this search box.

Mesajul lui Băsescu către ministrul Justiției: Domnule profesor, e groasă, ai încurcat Lazării!

Fostul președinte Traian Băsescu are un mesaj ironic la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader, căruia îi transmite că e „groasă”, după ce „a încurcat Lazării”. Băsescu spune că după „tărăboiul” stârnit Toader are două soluții – scuze publice, cu recunoaşterea erorii, sau demisia.

„Tudorel Toader! Domnule profesor, e groasă omule. Ai încurcat Lazării. Ţi-ai scufundat singur propriul raport de revocare a procurorului general. Pentru tărăboiul stârnit n-au mai rămas decât două soluţii: ori scuze publice cu recunoaşterea erorii, ori demisia”, a scrie Băsescu, joi dimineață, pe Facebook.

El mai spune că despre revocarea lui Augustin Lazăr nici nu mai poate fi vorba. „Profesorul de gimnaziu Iohannis o să-i dea cu raportul în cap rectorului, profesor universitar, doctor şi veneţian Tudorel Toader, până când îl retrogradează la gradul de învăţător stagiar”, adaugă Traian Băsescu.

Procurorul general Augustin Lazăr îl acuză pe Tudorel Toader că a exploatat o eroare de grefă din martie 2016, când o grefieră a fotocopiat o ordonanță emisă de procurorul Cristian Lazăr, în urma similitudinii numelor de familie.

Precizările sale vin după ce ministrul Justiției a susținut că s-a găsit în dosarul de numire a lui lui Lazăr o ordonanță de clasare pentru un dosar deschis în 2013 pe numele lui Klaus Iohannis. „Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului”, spune procurorul general al României, a cărui revocare a fost cerută recent de Tudorel, inclusiv pe baza acestui motiv.

Tudorel Toader a scris miercuri pe Facebook că nu este nicio eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr și subliniază că în sfârșit află ”justificarea” prezenței ordonanței la dosar.

”Nu a fost și nu este nici o eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr. Întrebarea mea era urmatoarea – cum se justifică o astfel de ordonanță în dosar. În sfârșit aflăm și că a greșit grefiera care a multiplicat lucrările acestuia. Reamintesc și faptul că tot o greșeală a fost și pe data de 20 martie 2018, atunci când grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fără ultimele doua pagini care se lipiseră la exemplarul trimis la CSM!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri