Premierul Viorica Dăncilă a transmis duminică un mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor, în care reaminteşte că sacrificiul ostaşilor români a făcut posibilă Marea Unire de la 1918.

În această zi cu încărcătură simbolică, ne cinstim eroii

„În această zi cu încărcătură simbolică, ne cinstim eroii, care au rescris istoria României şi au pus sacrificiul personal în slujba binelui naţiunii. În urmă cu 100 de ani, la 11 noiembrie 1918, ora 11,00, se semna Armistiţiul dintre Puterile Centrale şi Germania, act care punea capăt Primului Război Mondial. Sacrificiul ostaşilor români a făcut posibilă Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, obiectiv naţional care a schimbat istoria ţării noastre. Peste puţin timp vom sărbători Centenarul Marii Uniri. Întreaga noastră recunoştinţă eroilor care au contribuit la clădirea României Mari!”, afirmă Viorica Dăncilă în mesajul citat de Agerpres.

Premierul exprimă, de asemenea, „gânduri de consideraţie” faţă de veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial, care „au apărat cu patriotism, bărbăţie şi mult curaj valorile şi interesele naţionale”.

Tot astăzi îi cinstim pe militarii români prezenţi în ultimii ani în teatrele de operaţii internaţionale

„Tot astăzi îi cinstim pe militarii români prezenţi în ultimii ani în teatrele de operaţii internaţionale, sub mandat NATO, ONU, OSCE sau UE. Este noua generaţie de învingători. Au avut şi au un rol important în menţinerea păcii şi securităţii în zone de conflict, recunoscut de partenerii externi, au sprijinit populaţiile locale să îşi ia soarta în propriile mâini şi să aibă o viaţă mai bună, au consolidat încrederea aliaţilor în România şi au adus mult prestigiu ţării noastre – de asemenea, cu sacrificii din partea lor şi a familiilor. Ne gândim astăzi cu multă compasiune la familiile care au pierdut în misiuni fiul, soţul, tatăl sau pe cineva drag. Omagiul nostru celor 29 de eroi care au dovedit sacrificiul suprem. Celor răniţi în misiuni le dorim putere şi sănătate, iar celor aflaţi în teatrele de operaţii – să se întoarcă cu bine acasă!”, a transmis Dăncilă.

În finalul mesajului, premierul exprimă în numele său şi al Guvernului recunoştinţa faţă de veteranii români. „În numele meu şi al Guvernului României, îmi exprim recunoştinţa faţă de veteranii români! Sunt mândră că fac parte din poporul cu astfel de eroi! La mulţi ani, România!”, a fost mesajul premierului.

122 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here