Caută
Close this search box.

Michelle Obama îl atacă pe Trump în noua sa carte

Fosta primă doamnă a SUA, Michelle Obama, scrie în noua sa carte de memorii că nu îi poate „ierta” lui Donald Trump faptul că a întrebat cetățenia americană a soțului său, spunând că președintele și alți „birthers” îi pun familia în pericol, relatează AFP.

Michelle Obama mai spune că a fost surprinsă de faptul că atât de multe femei americane au votat pentru „misoginistul” Trump în defavoarea lui Hillary Clinton, „candidat feminin excepțional”, în alegerile din 2016.

Cartea „Becoming”, va apărea în magazine marți. Obama, în vârstă de 54 de ani, va merge într- un turneu pentru a promova cartea de memorii cu prieteni celebri precum Oprah Winfrey și Reese Witherspoon, care vor modera evenimentele. Este una dintre cele mai așteptate cărți despre politica americană de ani de zile, iar Obama nu va ascunde după deget cuvintele despre succesorul soțului ei – și implicarea lui în promovarea ideii că Barack Obama s-a născut în străinătate. „Întregul curent [birther] este nebun și înspăimântător, bineînțeles, bigotismul și xenofobia stau la baza lui”, scrie ea, în extrase din cartea publicată de ABC News și „The Washington Post”. „Dar a fost, de asemenea, periculos, intenționat în mod deliberat să provoace nebunii și excentricii”, adaugă ea. „Ce se întâmplă dacă cineva cu o minte instabilă a încărcat o armă și a condus la Washington? Și dacă acea persoană ne caută fetele?” „Donald Trump, cu inconveniențele sale tari și nesăbuite, pune în pericol siguranța familiei mele și pentru asta nu l-aș ierta niciodată”. Michelle Obama a declarat, de asemenea, că a fost „plină de furie”, după ce a auzit caseta ”Access Hollywood”, în care Trump s-a lăudat de faptul că este capabil să apuce femeile nepedepsit.

Trump nu pierde timpul și a răspuns. „Michelle Obama a plătit foarte mulți bani pentru a scrie o carte și ei insistă întotdeauna să veniți în controversă. Vă dau câteva înapoi”, a declarat el reporterilor la Casa Albă înainte de a se îndrepta spre Franța. „Nu-l voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut armatei noastre americane prin faptul că nu le-a finanțat în mod corespunzător (…) Ceea ce a făcut armatei noastre a făcut această țară nesigură”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri