Caută
Close this search box.

Mihai Fifor: Rusia continuă să fie agresivă. Suntem pregătiți pentru orice provocare

mihai fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că acţiunile Federaţiei Ruse continuă să fie agresive, dar militarii sunt pregătiţi pentru orice fel de provocare, asigurând securitatea în flancul estic al NATO, dar şi în regiunea Mării Negre.

Mihai Fifor a vorbit, vineri, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, despre semnalul puternic pe care îl dă NATO chiar de pe baza de la Mihail Kogălniceanu, precizând că, deşi acţiunile Federaţiei Ruse continuă să fie agresive, militarii sunt pregătiţi pentru orice fel de provocare.

„Aş vrea să salut prezenţa astăzi la Mihail Kogălniceanu a omologului meu canadian. Vorbea Excelenţa Sa despre un semnal puternic pe care Alianţa Nord-Atlantică îl dă chiar de aici, de pe baza de la Mihail Kogălniceanu. Este un parteneriat foarte puternic, cel pe care îl avem cu Canada. Nu este prima dată când militarii canadieni se află la baza de la Mihail Kogălniceanu şi împreună, până în decembrie, vom asigura misiunile de poliţie aeriană astfel încât să dăm un semnal puternic asupra faptului că, deşi acţiunile Federaţiei Ruse continuă să fie agresive, desigur în opinia noastră şi nu numai, noi suntem pregătiţi pentru orice fel de provocare şi ca alianţă nu facem altceva decât să asigurăm flancul estic al alianţei şi să asigurăm totodată această regiune destul de complicată, cea a Mării Negre”, a declarat ministrul Apărării, citat de News.ro.

El a mai spus că, în perioada în care va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, România va da un semnal puternic de întărire a relaţiei transatlantice.

„Guvernul României este determinat să continue să arate că România este un partener de nădejde în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi al Parteneriatului Strategic pe care îl avem cu Alianţa Nord-Atlantică. Pe perioada preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene pe care o să o preluăm în luna ianuarie un semnal puternic pe care guvernul României îl va da va fi acela de întărire a relaţiei transatlantice pentru că noi credem cu tărie în faptul că nu putem discuta despre o apărare europeană fără parteneriatul transatlantic şi fără strângerea acestei legături transatlantice. Prin urmare, nu cred că putem discuta de o temere, ne facem datoria aici, postura aceasta de descurajare şi de apărare o asigurăm împreună cu aliaţii noştri. Vreau să vă spun că Armata României este pregătită în orice moment să îşi facă datoria”, a mai spus Fifor.

Ministrul Apărării s-a referit şi la incidentul din urmă cu câteva zile, când un avion american a fost interceptat în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Negre, de un avion rusesc.

„Astfel de incidente din păcate sunt relativ frecvente, nu mă refer la genul acesta de interceptări, lucrul acesta nu s-a mai întâmplat într-adevăr şi a fost o atitudine cel puţin bizară din partea Federaţiei Ruse. A fost o provocare evidentă şi noi credem că astfel de acţiuni nu îşi au locul în astfel de situaţii, pentru că sunt provocări care pot avea urmări neplăcute. Se pot întâmpla accidente şi nimeni nu îşi doreşte un astfel de lucru”, a explicat Mihai Fifor.

3 răspunsuri

  1. Are perfecta dreptate Rusia a inconjurat cu baze militare tarile membre NATO si USA. Nu stiu ce cauta rusii prin Marea Neagra sau Baltica si sa mai termine cu defilarile prin Moscova ca sunt prea aproape de granita NATO ca sunt un adevarat pericol. Stau si ma intreb : cand a grait avea capul la purtator sau il uitase in frigider ? De la unu care solicita RELATII INSTITUTIONALE CU PRESEDENTIA la ce sa te astepti ?

  2. Mai, actiunile Rusiei nu sunt agresive impotriva Romaniei ca stat ci impotriva Romaniei ca alianta.
    Repet, acest actual si ramas din punct de vedere militar ultimul „anus inpotriva naturii”, chiar din ziua, ora, minutul si secunda dizolvarii Tratatului de la Varsovia, adica OTAN/NATO, mai poate reprezenta o formula sau schema de supt bani de la „iezii” de sub sezutul Americii dar nu mai poate reprezenta o formula sau o schema de aparare (economico – militara) impotriva nimanui, nu numai a Rusiei, pentru nici un „ied” mirific de ascultator dar aproape sufocat de lipsa de oxigen dintre fesele grase, umflate de E-urile din sacii de alimente nesanatoase dar inca neinterzise la domiciliul marelui licurici.
    Exceptand aerul conditionat si robotii de bucatarie, politica democratiei mondiale transatlantice si-a intalnit limitele in ziua asasinarii (interne) a presedintelui Kennedy si mai departe s-a desavarsit prin acte precum: demisia stapanului politic al lui Kissinger, oroarea motivationala intru agresiune numita „11 septembrie”, in colaborare cu partenerul strategic saudit, iesirea unilaterala din tratatul ABM si invadarea Irak-ului sub Bush, bombardarea Serbiei pentru a crea inca o plomba esuata de stat, „primavara araba” soldata cu afectarea profunda sau distrugerea unor state arabe cu sentimente aproape crestine precum Egipt sau Libia (in parteneriat NATO si cu colaborarea stransa a Frantei sub cocoselul Sarkozy) si mai nou Siria, la limita extinctiei si mai mai nou Yemen, aflat la „bunul simt” al lui Bin Salman „nepotelul”, acestea fiind doar stiri de „prime time”…
    si in forma continuata pentru aceasta asa zisa „democratie” si a cantecului ei de lebada (adica nu cand nu a fost aleasa Hillary ci cand a fost ales, nu la intamplare, Trump).
    Democratia nu mai este ce pare a fi, nici armata, nici aliantele, nici interesele nationale, nici abordarea diplomatica, care mai deunazi mai lasau un timp, cat 2 doimi sau 4 patrimi pentru o abordare constructiva, care nu ca ar fi uitat de intersul national dar care atunci, lua in considerare si interesul altor natii si intelegea necesitatea dialogului.
    Si asta pentru ca daca ai fi numai tu, ai fi un mare nimic. Valoarea se prefigureaza si se dezvolta doar prin comparatie, cu alte opinii, idei, valori. Si nu poti trai (a trai, nu a exista) singur.
    Mai terminati cu aerele astea de dominatori. Sunteti superiori doar in lucrurile care afirma superficialitatea si aia „pe surse”, prin presa, prin banii creati din nimic, lipsa oricarei valori acceptate si care a propasit aceasta specie de-a lungul evolutiei ei fizice, intelectuale, sociale si dincolo de limitele acceptabile pentru acel „sapiens sapiens” de la care am pornit acum 1000 de vesnicii.
    Nu mai putem accepta sa fim mintiti, iar entitati „respectabile” precum ONU sau NATO sa fie de fapt niste „monede calpe”,
    „Zdrobiti oranduiala cea cruda si nedreapta,
    Ce lumea o imparte in mizeri si bogati.
    Atunci, cand dupa moarte, rasplata nu v-asteapta,
    Faceti ca-n asta lume, sa aiba parte dreapta,
    Egala, fiecare si sa traim ca frati.”

    Baietei, hai sa revenim la subiectul principal. Este un tip, Fifor care, „adanc patruns” de relatia personala si strategica cu licuriciul si cu mintea lui din varf, a concluzionat, eronat, ca… doar citea un email sau viziona un clip, probabil o preluare in sistem de la RT sau Ruptly si a simtit in urina ca trebuie sa intervina (cum o mai face si bietul, inutilul si nesaratul de Stoltenberg).
    Si impreuna cu (un) o canadiana, a fost ingaduitor cu „rusii astia” de pozitia sefului care stie si poate sa „faca fata oricarei provocari”.
    Zici ca suntem in filme cu prosti, bai nea, cu cateva zeci de mii de lefegii si cu vreo 5-700 de fetite din NATO, venite sa cunoasca barurile din Romania, vei face tu, ministerul tau si tara asta de #-i fata unor forte clar organizate si puternice mai mult decat au visat vreodata barbatii, femeile si copiii de la Holywood, Luna Park si Disneyland, la un loc?
    Nebunia imbraca diferite forme, le acceptam pe cele erozive, fiindca le putem combate. Insa pe cele haotice, inchipuite si „de poveste”… nu vreti cumva sa va trimiteti buzduganul inainte de „venirea voastra triumfala”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri