Caută
Close this search box.

Mutarea anului: Hagi, dorit la echipa națională

Celebrul Gică Hagi (53 de ani), liderul Generației de Aur din fotbalul românesc și conducătorul echipei naționale care a obținut locul 5 la CM din SUA (1994), cel mai bun rezultat din istorie, este dorit din nou ca selecționer, de data aceasta de federația condusă de Răzvan Burleanu, un fost adversar al lui Hagi.

Hagi a mai antrenat naționala României pentru o scurtă perioadă, în anul 2001, la campania de calificare pentru CM 2002 din Japonia și Coreea de Sud, ce avea să fie câștigat de Brazilia. Pe atunci, Hagi a obținut rezultate bune în preliminarii, a învins chiar Ungaria în deplasare (2-0), dar a pierdutr surprinzătoru dubla manșă de baraj cu Slovenia, după care FR Fotbal, condusă la acea vreme de Mircea Sandu, i-a reziliat contractul.

Acum însă FR Fotbal a îngropat orice secure a războiului cu Gică Hagi și îl vrea la echipa națională după terminarea campaniei din Liga Națiunilor, chiar în această toamnă, în locul lui Cosmin Contra, căruia îi expiră contractul. Până în prezent nu s-a abordat problema demiterii sau înlocuirii lui Contra, dar lucrurile sunt deja clare la federație și nu numia acolo. Hagi a dat un număr foarte mare de jucători la toate loturile naționale, incusiv la prima reprezentativă, prin pepiniera sa de la Viitorul, club cu care a și câștigat campionatul României, ca antrenor, în 2017. (foto sport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri