Caută
Close this search box.

NATO este categoric. Spune că nu există nici o scuză pentru acţiunile Rusiei

nato

Statele membre NATO cred că Rusia nu are nici o scuză pentru utilizarea forței militare împotriva navelor ucrainene in strâmtoarea Kerci, a anunțat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, la o conferință de presă susținuta la Bruxelles, după reuniunea de urgență a Comisiei Ucraina-NATO.

Potrivit oficialului, în timpul reuniunii, Ucraina a furnizat informații foarte detaliate despre incidentul de duminică, din strâmtoarea Kerci.

„La întâlnire, toți aliații și-au exprimat sprijinul pentru integritatea și suveranitatea teritorială a Ucrainei și au cerut Rusiei să asigure accesul liber la porturile ucrainene și libertatea de navigație pentru Ucraina în Marea Azov și strâmtoarea Kerci”, a declarat Stoltenberg.

El a menționat că NATO cere Rusiei să elibereze imediat marinarii ucraineni și navele pe care le-a capturat ieri. Potrivit lui Stoltenberg, agravarea de ieri a conflictului ne reamintește că războiul din Ucraina durează deja de patru ani.

„Poziția aliaților nu s-a schimbat: începând din 2014, toți aliații au condamnat acțiunile agresive ale Rusiei în Crimeea și în estul Ucrainei. Rusia trebuie să înceteze să-i sprijine pe militanți și să-și retragă trupele din teritoriul ucrainean”, a subliniat Stoltenberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri