Caută
Close this search box.

Ne paşte cenzura pe Internet? Marele zid chinezesc online se răspândeşte cu repeziciune

cenzura internet

China a perfecţionat şi a rafinat un sistem de cenzură pe internet care a devenit model şi este importat masiv de alte ţări. Marele zid chinezesc online s-a înălţat şi a crescut în dimensiune.

Pentru a încerca să limiteze libertatea de exprimare pe internet, statele s-au înghesuit în faţa tarabei chineze pentru a importa modelul. Numărul ţărilor care cumpără tehnologie chinezească sau reţelistică telecom a crescut, în ciuda riscurilor legate de supraveghere şi control.

Sunt 57 de state care au astfel de schimburi comerciale cu Beijingul sau care şi-au trimis oficialii la diverse traininguri privind controlul asupra mediului online.

Se încearcă, după modelul chinezesc, instaurarea unei dictaturi digitale şi, după cum remarcă experţii, ne aflăm într-un nou Război Rece, care se poartă de această dată pe internet.

Un raport întocmit de organizaţia neguvernamentală Freedom House şi analizat de CNN arată că Beijingul are instrumente rafinate de cenzură pe internet, potrivit digi24. Le îmbunătăţeşte cu o viteză uimitoare şi le răspândeşte pe bloguri, pe reţelele de socializare şi chiar pe platformele de căutare deţinute de marii giganţi IT americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri