Caută
Close this search box.

Netanyahu spune că e sigur că România îşi va muta ambasada la Ierusalim

benjamin netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, într-un interviu acordat România TV, că este sigur că România își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, după ce Statele Unite vor face acest lucru.

”Eu nu mă implic în politica altor state. Noi le solicităm doar să accepte lucrurile așa cum sunt. Ierusalimul a fost capitala evreilor de acum cel puțin 350 de ani.

Cred că președintele recunoaște ceea ce este dificil, ceea ce este evident. Binențeles că Ierusalimul este capitală și capitala (ambasada – n.r.) Statelor Unite poate că ar trebui mutată în Ierusalim și cred că și celelalte state vor urma acest model.

Se va întâmpla cu România, se va întâmpla și cu alte state. Nu doar că sunt sigur, dar știu acest lucru – sunt sigur că România va lua în considerare această situație și o decizie va fi luată, astfel încât ambasada să fie mutată la Ierusalim”, a declarat într-un interviu acordat România TV premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

El fusese întrebat cum comentează opoziția președintelui Klaus Iohannis față de relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat pe 12 octombrie, la Parlament, că analiza MAE privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a fost transmisă premierului Viorica Dăncilă, care, în urma propriei analize, urmează să o distribuie Administrației Prezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri