El susţine că nu are legătură cu restul dosarului, în care se vorbeşte despre vânzarea a 1.000 de locuinţe înainte ca el să devină primar, considerându-se victima unui abuz.

„Am semnat contractele de vânzare întocmite de aparatul funcţionăresc al Primăriei şi GIRATE DE LEGALITATE prin 5 semnături, pentru cele două apartamente din poză, unul de 25 mp, altul de 50 mp -de fapt: nişte magherniţe, într-un fund de curte, care n-aveau uşi, geamuri, apă, electricitate!-, FĂRĂ TEREN, cu pretul dat de legea 112, de 11.300 euro, iar evaluatorul DNA, plătit din bani publici (!!!), pretinde că ar fi trebuit să fie vândute cu peste 70.000 euro! 70.000 euro nişte magherniţe fără teren, repet!”, scrie Robu într-o postare intitulată „Iată care este problema mea la DNA!”.
El precizează că nu are nicio legătură cu restul dosarului, care vorbeşte de 1.000 locuinţe vândute înainte ca el să fie primar şi despre un prejudiciu de peste 40 milioane euro.

„Judecaţi singuri dacă sunt sau nu victima unui abuz!”, mai afirmă Robu.

El subliniază într-un post scriptum că a ieşit în stradă -şi va mai ieşi! – pentru o justiţie independentă, fără de care, în convingerile sale, „nu poate exista o societate civilizată, dar nu independentă de dreptate, de corectitudine, ci de persoane şi grupuri de interese”.

Primarul Timişoarei Nicolae Robu a fost audiat luni dimineaţă la sediul DNA, la ieşire el spunând că este vorba despre vânzarea a „două magherniţe” sub semmnătura lui.

”Eu sunt un om ultracinstit, ultracorect în tot ceea ce fac. Singura mea avuţie până la vârsta asta, cu toate funcţiile pe care le-am avut, este onoarea. Nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea şi îmi împroaşcă această singură avuţie cu noroi. De ce să fiu eu trimis în judecată? De ce apare numele meu într-un material în care, pe patru pagini şi jumătate din şase şi ceva, e vorba despre lucruri total străine mie? În cazul meu, s-au vândut doar două magherniţe de către aparatul Primăriei, nu de către mine, cu o semnătură dată de mine, fără să mi se spună că acei chiriaşi au venit mai târziu sau alte aspecte. Sub garanţia că totul este legal, dată de aparatul de specialitate”, a declarat Robu, la ieşirea de la DNA.

În februarie 2017, DNA a anunţat că Nicolae Robu şi fostul edil al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu în cazul vânzării a 967 de imobile, prejudiciul adus statului fiind de 40 de milioane de euro.

Alături de ei mai sunt urmăriţi penal, tot pentru abuz în serviciu, viceprimarul Dan Diaconu, fostul viceprimar Traian Stoia şi fostul director în Primăria Timişoarei Martin Staia.

„În perioada 1996 – 2015, mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei municipiului Timişoara, precum şi alte persoane, şi-au încălcat atribuţiile legate de aplicarea Legii 112/1995 şi au deposedat statul român de 967 de imobile, majoritatea aflate în centrul vechi al oraşului, producând un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro în dauna statului”, arată procurorii.

Ei precizează că Legea 112/1995, care a intrat în vigoare în 1996, le dădea dreptul foştilor proprietari şi moştenitorilor lor să îşi redobândească imobilele confiscate în mod abuziv de regimul comunist sau să primească despăgubiri pentru ele.

„Totodată, legea a dat dreptul chiriaşilor să cumpere imobilele în care locuiau, dar numai acelor chiriaşi care dovedeau că, la data intrării în vigoare a Legii 112/1996, aveau contracte de închiriere a acelor imobile şi le ocupau la acea dată”, explică anchetatorii.

Ei arată că funcţionarii publici din cadrul Primăriei Timişoara au vândut imobile, la preţuri modice, unor persoane influente, care nu erau îndreptăţite să le dobândească.

114 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here