1 Vizualizări

O biserică din Olanda ține slujbe non-stop, de 27 de zile, pentru a proteja o familie cu trei copii, aflaţi în pericol de a fi deportaţi.

Legea din Olanda prevede că poliția nu are voie să intre în lăcașuri de cult în timpul slujbelor religioase, potrivit QZ, citat de digi24. Așa că preoți din întreaga țară țin cu rândul slujbele religioase de la Biserica Bethel, pentru a împiedica oficialii să aresteze familia Tamrazyan, care locuiește în Olanda de nouă ani.

Sasun și Anousche Tamrazyan, împreună cu cei trei copii ai lor, au fugit din Armenia și au cerut azil în Olanda, după ce au fost amenințați cu moartea, din cauza activismului politic al lui Sasun. După ani de luptă în instanță, familia a obținut azilul în Olanda, însă guvernul a contestat decizia și a avut succes în a obține o decizie care să le permitâ să deporteze familia.

În ultimii doi ani, familia Tamrazyan a trăit într-un azil din orașul Katwijk. Când au auzit că urmează să fie deportați, s-au refugiat într-o biserică din apropiere, însă pentru că aceasta era prea mică pentru a putea sta acolo, au cerut ajutorul bisericii protestante din Haga.

În ultima lună, mii de oameni au vizitat biserica protestantă în care se află familia de refugiați și le-au adus acestora hrană și haine. Peste 300 de preoți olandezi și-au arătat sprijinul și au ținut slujbe religioase non-stop, pentru a împiedica deportarea familiei.

Theo Hettema spune că slujbele nu se vor opri până când ministrul Migrației, Mark Harbers, nu își va folosi „puterile discreționare” pentru a le acorda drept de şedere membrilor familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 5 =