Caută
Close this search box.

O nouă rundă Brexit: Theresa May continuă lupta pentru acordul de retragere

theresa may

Theresa May își va reînnoi luni eforturile de a-și vinde proiectul acordului de retragere Brexit, folosind un discurs pentru a spune că a fost „în întregime acceptat”, informează BBC.

Ea va spune liderilor de afaceri din cadrul CBI că va asigura un sistem echitabil de imigrație, în care cetățenii UE nu mai pot „sta la coadă”. Este vorba despre cum unii deputați Tory continuă să apese pentru modificările târzii ale înțelegerii.

Miniștrii din celelalte 27 de state membre ale UE se întâlnesc la Bruxelles înainte ca acordul să fie finalizat duminică. Ei lucrează la declarația politică care stabilește relațiile lor viitoare cu Marea Britanie care urmează să fie publicată în această săptămână. A fost criticat pe scară largă acordul de retragere de 585 de pagini – ce stabilește cum ar putea arăta relația viitoare dintre Marea Britanie și UE – care urmează să fie semnat la un summit în acest weekend.

Doi dintre miniștrii cabinetului prim-ministrului au demisionat de la acord, în timp ce alții se presupune că încearcă să-și schimbe formularea.

Speculațiile continuă asupra faptului dacă numărul deputaților Tory care prezintă scrisori de neîncredere pentru May va ajunge la cei 48 de membri necesari pentru a declanșa un vot de încredere în conducerea ei.

Următoarea mișcare a premierului

May se va alătura liderului laburiștilor Jeremy Corbyn, adresându-se grupului de lobby pentru afaceri CBI la conferința anuală de la Londra. Ea le va spune că planul său va oferi un sistem corect de imigrație care va ajuta tinerii din Marea Britanie să obțină locuri de muncă și instruire. Se așteaptă să spună: „Nu va mai fi cazul ca cetățenii UE, indiferent de abilitățile sau experiența pe care trebuie să le ofere, pot să sară în coadă înainte de inginerii din Sydney sau de dezvoltatorii de software din Delhi. În loc de un sistem bazat pe locul în care este o persoană, vom avea unul care este construit în jurul talentelor și abilităților pe care o persoană le poate oferi”. Ea va reitera, de asemenea, că nu dorește să redeschidă discuțiile cu Bruxelles-ul asupra acordului de retragere, spunând că „elementele esențiale ale afacerii respective sunt deja în vigoare”. Ea urmează să spună că se așteaptă să creeze un cadru pentru o relație comercială viitoare la Bruxelles săptămâna aceasta, înainte de a semna acordul la summit-ul de duminică.

Președintele CBI, John Allan, va cere deputaților să sprijine acordul Theresei May – în ciuda faptului că nu este „perfect” – și avertizează asupra consecințelor pentru întreprinderi și economie dacă Marea Britanie ar pleca accidental din UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri