Caută
Close this search box.

Originar din România, a candidat la parlamentarele din SUA: Şi aici libertatea ne este periclitată

Joseph Schneider, originar din România, a candidat din partea Republicanilor la parlamentarele de pe 6 noiembrie din SUA și a obținut 35% din sufragii.

Joseph Schneider, care a candidat sub stindard Republican în circumscripția a 6-a din nord-estul statului Massachussets, este născut în România.

Până-n 1962, când avea 12 ani, a copilărit în București, cartierul Dristor, Intrarea Antilopei. Piața Muncii, Școala 8, stadionul 23 August (astăzi Arena Națională), unde urmărea, împreună cu tatăl său, cu precădere meciurile echipei Progresul, sunt locuri dragi în memoria sa, care i-au determinat multe dintre deciziile ulterioare.

Absolvent al West-Point-ului (Academia Fortelor Terestre) și apoi ofițer în forțele speciale, Joseph Schneider a avut, după absolvirea Școlii de Afaceri de la universitatea Harvard, o carieră remarcabilă în domeniul consultanței militare și aerospațiale, potrivit rfi. Una dintre firmele sale, JSA Internațional, a fost achiziționată în 1994 de conglomeratul General Motors.

În politică s-a lansat târziu, în acest ciclu electoral, afectat și impulsionat de fenomenele negative pe care le-a observat în ultimii ani în America. Un prieten din anii studiilor universitare spunea că Schneider este un patriot, cu o credință neclintită în America și valorile sale.

„Problema este, în Statele Unite, că sistemul politic a devenit extrem de polarizat, de hiper-partizan. Din acest motiv, riscăm să ne pierdem democrația.

Retorica politică actuală îmi amintește de anii copilăriei, când partidul comunist, comuniștii, împărtășeau țării propriile idei, versiunea lor asupra adevărului.

Același lucru începe să se petreacă aici. Majoritatea politicienilor urmează punctajul autorizat. Aproape că nu mai există gândire independentă, ceea ce e foarte periculos.

Direcția țării trebuie schimbată, și am considerat că e de datoria mea să intru în arenă pentru a-mi aduce contribuția la această cauză”, declară Joseph Schneider.

„Am amintiri foarte plăcute ale copilăriei mele în România, prietenii, cultura, gastronomia.

Îmi amintesc însă și de o petrecere în onoarea unui unchi care ne vizita din străinătate. Știindu-ne puși sub ascultare, din teama de a nu fi auziți spunând ceva nepotrivit am acoperit telefonul cu haine. Sună. Răspund eu.

Vocea de la celălalt capăt îmi spune să luăm ce-am pus pe telefon, că nu se aude nimic. Aveam 6-7 ani, eram destul de mare ca să știu ce să răspund: „Da, așa vom face”. Îmi aduc aminte de această teamă în care trăiau părinții mei, toți cei din jur.

Este rândul nostru. Libertatea ne este periclitată

După ce am ajuns în America, dezgustul pentru acel sistem și dorința de a-i elibera pe cei atât de oprimați m-au inspirat să candidez pentru un loc la Academia Militară West Point și să devin ofițer în forțele speciale, a căror misiune era să-i elibereze pe cei de dincolo de Cortina de Fier, să ajute rezistența locală să răstoarne regimurile ce-i oprimau.

După terminarea serviciului activ am continuat să mă implic, la Școala de Afaceri a universității Harvard și după aceea, în acțiuni de răsturnare și distrugere a sovietismului. (…)

Disprețul față de comunism, de tirania și oprimarea la care am fost martor în copilărie m-a motivat și mi-a îndrumat pașii în viață și politică. Azi, constat că ne îndreptăm în acea direcție aici în America.

Libertatea ne e ciuntită, puterea e concentrată în mâini puține. Fiecare generație are datoria de a lupta pentru libertate, pentru a o păstra și transmite generațiilor viitoare. Este rândul nostru. Libertatea ne este periclitată. Așa ceva nu se poate întâmpla și lupt ca să nu se întâmple.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri