Caută
Close this search box.

OUG pe amnistie şi graţiere – miza reală a înlăturării lui Paul Stănescu de la MDRAP

psd olt

Liviu Dragnea dorește îndepărtarea lui Paul Stănescu din Guvern pentru a elimina ultimii opozanți ai OUG-ului privind amnistia și grațierea, pentru a simplifica modul de adoptare a actelor normative, astfel încât să fie eliminate avizele ministerelor și pentru a promova cât mai repede amnistia și grațierea prin ordonanță de urgență, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse din partid.

Stănescu nu se afla luni pe lista remanierii a premierului Dăncilă, aceasta exprimându-și inițial intenția de a-l păstra pe ministrul dezvoltării în Guvern.

Astfel, Liviu Dragnea ar fi aranjat ca un lider din partid să-i ceară demisia în ședința CEX de luni, ceea ce s-a și întâmplat: Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea, l-a desființat pe Stănescu în timpul ședinței, au mai declarat sursele citate. La acțiunea de înfierare ar fi pus umărul și Codrin Ștefănescu, susțin sursele citate.

Premierul Viorica Dăncilă ar fi refuzat până acum să semneze OUG-ul privind amnistia și grațierea și l-ar fi informat pe Dragnea, la sfârșitul lunii septembrie, că nu va accepta să adopte acest act normativ.

Acest refuz exprimat în clar ar fi dus chiar la o răcire accentuată a relațiilor dintre cei doi, Dăncilă refuzând timp de aproape zece zile să-i mai răspundă la telefon liderului PSD. Relațiile dintre ei doi s-ar fi deteriorat și mai mult din cauza intenției liderului PSD de a declanșa campanii de presă împotriva ei.

Dăncilă s-ar fi bazat în conflictul cu Dragnea pe grupul puciștilor, în special pe Paul Stănescu. Ministrul Dezvoltării ar fi ajutat-o pe Dăncilă să evite adoptarea OUG-ului pentru care liderul PSD a făcut presiuni în mod constant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri