Parchetul din Arabia Saudită a cerut, joi, pedeapsa cu moartea împotriva a cinci responsabili ai regatului puşi sub acuzare în cazul uciderii lui Jamal Khashoggi.

Parchetul a precizat că jurnalistul saudit a fost sedat şi dezmembrat în cadrul consulatului ţării sale din Istanbul, relatează agențiile de presă internaționale citate de Agerpres.

Jamal Khashoggi a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul ţării sale din Istanbul, după ce a fost sedat, apoi dezmembrat de cinci responsabili saudiţi, a declarat procurorul general-adjunct, Shaalan al-Shaalan, care este şi purtătorul de cuvânt al parchetului.

Rămăşiţele editorialistului au fost apoi predate unui agent. Unsprezece dintre cele 21 de persoane arestate în legătură cu moartea lui Khashoggi au fost inculpate, a spus reprezentantul parchetului, fără a face publice numele lor.

Parchetul general a susţinut că prinţul moştenitor Mohammed bin Salman a aflat de asasinarea jurnalistului abia după comiterea faptei, prin intermediul ”rapoartelor false” prezentate de agenţii responsabili cu operaţiunea şi ”al mijloacelor de comunicare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =