Părintele Nicolae Bordașiu a murit vineri seara, 9 noiembrie, la vârsta de 94 de ani. A stat ascuns şapte ani prin satele bihorene, fiind căutat de securitate pentru o condamnare în lipsă la 20 de ani de închisoare.

A fost arestat în 1955 și a urmat ani grei de închisoare în Timişoara, Jilava, Oradea şi Aiud, fiind deţinut politic în perioada 1955-1964.

Părintele Nicolae Bordaşiu, mărturisitor al lui Hristos în temnițele comuniste, a trecut la cele veșnice vineri seară, 9 noiembrie 2018, anunță basilica.ro.

Părintele Nicolae Bordaşiu s-a născut în satul Sabolciu din judeţul Bihor. A urmat cursurile Facultăţilor de Teologie şi Farmacie din Bucureşti. A făcut parte din grupul de tineri de la „Rugul Aprins’ de la Mănăstirea Antim.

Sursa foto: Basilica.ro

A fost hirotonit diacon şi apoi preot, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, în 30 noiembrie 1969.

În acest timp a urmat studiile de doctorat la Facultatea de Teologie, având ca îndrumător pe părintele profesor Dumitru Stăniloae. În 1973 a plecat la studii la Paris, unde a obţinut la Institutul Catolic un „Certificat d’habilitation pour le doctorat de 3-eme cycle”. Părintele Nicolae Bordașiu a fost decorat în 2017 cu cea mai înaltă distincție a Bisericii Ortodoxe Române, Crucea Patriarhală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 2 =